0
Nazaj na laroche-posay.com

Novi otroški kotiček, namenjen spodbujanju
samostojnosti otrok s kožo nagnjeno atopijskemu dermatitisu

Najboljša oblačila za za kožo ki srbi

Ali veš, da lahko nekatera oblačila opravljajo zelo pomembna dela? Gasilci nosijo posebne uniforme, ki jih ščitijo pred vročimi plameni. Ljudje, ki usmerjajo promet, imajo svetle jakne, tako da jih lahko vozniki zlahka opazijo. Astronavti nosijo vesoljske skafandre, ki jim omogočajo, da dihajo v brezzračju! In tudi v primeru ekcema oblačila opravljajo zelo pomembno nalogo – pomagajo ohranjati prijeten občutek na koži!
Zato ti ponujamo 5 najboljših nasvetov "kaj nositi".

Img_Najboljša oblačila za za kožo ki srbi

Nasvet št. 1: Ne obleci se pretoplo

Ko je zunaj hladno, starši pogosto rečejo svojim otrokom, naj se oblečejo toplo. Ampak, če se preveč oblečeš, se tudi hitro spotiš. Ko znoj ostane na tvoji koži predolgo, lahko poslabša stanje tvoje kože  - kar pomeni veliko srbenja! Zato poskrbi, da se oblečeš dovolj toplo, vendar poskusi pod svojim puloverjem nositi bombažno majico. Tako lahko slečeš eno plast, če ti postane prevroče.

v_article-497534880.jpg

Nasvet št. 2: Bombaž je tvoj novi BFF

Koža občutljiva koža ljubi svež zrak. ljubi svež zrak, zato se prepričaj, da izbereš oblačila, ki tvoji koži omogočajo, da diha. Najboljši material, ki pušča veliko zraka, se imenuje bombaž. Je prijeten in lahek ter pomaga, da tvoji koži ne bi postalo prevroče. Skupaj s starši preverite etikete na svojih oblačilih, da bi ugotovili, ali so narejena iz koži prijaznega bombaža. Volni in sintetiki pa se je treba izogniti!

v_article-627036368.jpg

Nasvet št. 3: V poletnih mesecih obleci kratke hlače in majico s kratkimi rokavi

V toplem in sončnem vremenu je zabavno nositi lahka oblačila, kot so kratke hlače in majica, ki pomagajo, da bo tvoja koža ostala sveža. Naj ti ne bo nerodno, da bi drugi ljudje videli tvojo občutljivo kožo. Vsi smo drugačni in ljudje imajo vse vrste znamenj in lis na svoji koži! Malo sonca lahko resnično pomaga tvoji koži, zato poskrbi za obilo zabave zunaj na svežem zraku!

v_article-4.jpg

Nasvet št. 4: Izogni se tesnim oblačilom, etiketam in šivom, ki praskajo tvojo kožo!

Tesna oblačila bodo drgala ob tvojo kožo, ki bo zaradi tega postala super srbeča. Izberi raje ohlapna oblačila, ki tvoji koži omogočajo, da diha. Še en dober nasvet je, da odrežeš proč vse oznake ali etikete ter pokriješ grobe šive s svilo, da preprečiš praskanje!

v_article-5.jpg

Nasvet št. 5: Najboljši način za pranje

Nikoli ne obleci ničesar novega, preden tega najprej ne opereš, saj ima lahko na sebi srbeče kemikalije. Starše prosi, naj za pranje uporabijo pralni prašek, ki ni biološki, ne vsebuje dišav in je brez barvil. Enako velja tudi za mehčalce tkanin. Za sušenje po možnosti uporabi sušilec, ki bo tvoja oblačila naredil bolj mehka in manj srbeča!

v_article-670051324.jpg

Nasvet št. 6: Posveti pozornost svoji pižami!

Če pomisliš, veliko časa preživimo v postelji. Dejansko tudi do 10 ur na dan! Zato je pomembno razmisliti o tem, kakšno pižamo nosiš. Enako kot velja za tvoja dnevna oblačila, so tudi najboljše pižame tiste, ki so lahke in izdelane iz bombaža. Nekatere pižame lahko imajo etikete in šive, ki praskajo kožo – kar vedno pokvari razpoloženje kože z ekcemom – zato jih poskusi nositi obrnjene navzven. Morda celo začneš novo modo v svoji družini ☺
Upamo, da ti bodo naši nasveti pomagali izbrati oblačila, ki bodo poskrbela, da bo tvoja koža vedno v vrhunski formi. In nikar ne pozabi: takoj, ko začutiš srbenje, poprimi za svoj stik!

v_article02_para06.jpg