#FreeFromSpots

Znebi se mozovljev  s pomočjo 12 Youtuberjev in dermatologa

Nasveti strokovnjakov

Mozolji: stiskati ali ne, to je zdaj vprašanje

v_article-to-pop-or-not.jpg

Predstavljaj si prizor. Tvoj veliki dan. Druženje, zabava, razgovor za službo ... skočiš pod prho in začneš svojo jutranjo rutino, nakar se ti oko ustavi na nečem v ogledalu. Tukaj je: rdeč, privzdignjen in pripravljen za stiskanje. In to prav na konici nosu ...Kaj najprej storiš? Iztisneš nezaželenega gosta, da gre v pozabo! Ampak dermatologi bolnikom že desetletja govorijo – proč z rokami! Zakaj se pravzaprav ne smemo dotikati mozoljev z nohti? Za strokovno razlago smo vprašali dermatologa dr. Phillipa Beaulieuja.
»Bolnikom vedno priporočam, da se vzdržijo stiskanja mozoljev. To se sicer zdi hitra rešitev, ampak dejansko še poslabša stvari.«


Razlog: ko stisnete mozolj, se koža dobesedno razpoči. To lahko poškoduje okužen dlačni folikel in poveča vnetje. Tega se dermatologi najbolj bojijo, saj močno vnetje povzroči akenske brazgotine, izvirna okužba pa se lahko razširi na sosednja območja kože in lahko celo vodi do novih okužb prek nohtov.


»Resnica je, da je stiskanje mozoljev škodljiva navada, ki se ji je najbolje izogniti.«
Tako. Včasih se moč volje in potrpežljivost izplačata. In ne pozabi, da imaš v lekarni na voljo cel arzenal pripravkov za boj proti aknam, tako da lahko zadevo vzameš v svoje roke ... ampak ne dobesedno.


Klikni TUKAJ za več informacij o najboljših sredstvih za boj proti nepravilnostim.