Termalna voda La Roche-Posay s pomirjevalnimi in antioksidativnimi lastnostmi

Termalni center La Roche-Posay: čudovita moč naravne izvirske vode

Img_Termalni center La Roche-Posay: čudovita moč naravne izvirske vode


Termalna voda iz kraja La Roche-Posay je bila prvič uporabljena za nego kože leta 1928 in je že tisočletja znana po svojih številnih blagodejnih učinkih, ki jih nudi koži. Je osnovno sredstvo pri zdravljenju številnih kožnih težav, kot so ekcemi ali luskavica, njene izjemne lastnosti pa zagotavljajo takojšen občutek udobja tisočem obiskovalcev, ki vsako leto obiščejo Termalni center La Roche-Posay.

Legenda, postavljena na znanstveni preizkus


Legenda pravi, da je Bertrand du Guesclin, vrhovni poveljnik vojske Karla V., odkril izvir ob vrnitvi z vojnega pohoda po Španiji v poznem 14. stoletju, ko je njegov konj, ki je imel ekcem, zaplaval v vodo in ozdravil za vedno. Legenda je morala biti vsaj delno resnična, saj je leta 1879 zdravilišče, ki je bilo zgrajeno kakšno desetletje prej, razglašeno za javno dobro.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg


Šele mnogo let kasneje je legendo o čudežni naravni vodi postopoma potrdila sodobna znanost. Zahvaljujoč njenim lastnostim vplivanja na imunski sistem preprečuje delovanje vnetnih mediatorjev in zagotavlja takojšen pomirjujoč učinek. Je tudi edina termalna voda na svetu s tolikšno koncentracijo selena, ki ima neprimerljive antioksidativne lastnosti, in je zato kot nalašč za boj proti staranju kože in oksidacijskemu stresu.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

100% dermatološko zdravilišče


Z 8000 obiskovalci na leto, od tega je tretjina otrok, je Termalni center La Roche-Posay vodilni dermatološki termalni center za občutljivo in oslabljeno kožo. Poleg tega, da uživajo v edinstvenih lastnostih termalne vode La Roche-Posay, se bolniki udeležujejo zdravljenj, ki jih izvaja 9 dermatologov, vključenih v vsako fazo zdravljenja. 
*** da uživajo v edinstvenih lastnostih termalne vode La Roche-Posay,**
 
**se bolniki udeležujejo zdravljenj, ki jih izvaja 9 dermatologov, vključenih v vsako fazo zdravljenja.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Ena in edina voda, ki zdravi različne težave


Kot mednarodno priznan dermatološki center, specializiran za zdravljenje kožnih bolezni, Termalni center La Roche-Posay ponuja bolnikom različne vrste namestitev, od katerih večino krije francoski sistem javnega zdravstva. Skoraj dve tretjini obiskovalcev zdravilišča prihaja, da bi ublažili ekcem ali luskavico, kožni bolezni, ki sta še posebej vidni in imata občutne posledice na kakovost življenja bolnikov. Skupaj se kar 50 % termalnih dermatoloških zdravljenj v Franciji izvaja tukaj.


Od leta 2009 termalni center sprejema tudi bolnike, ki se zdravijo za rakom. Njegov cilj je povrniti občutek udobja in mobilnosti na predelih telesa z brazgotinami in zmanjšati neželene učinke na koži, ki so povezani z radioterapijo (obsevanjem) ali kemoterapijo. Skoraj 5000 ljudi se je udeležilo tega inovativnega zdravljenja, da bi si opomoglo od raka. To je podatek, ki kaže na vse večje zaupanje onkologov do neverjetnih blagodejnih lastnosti termalne vode La Roche-Posay.

Izjemna potrjena čistost


Termalna voda La Roche-Posay je v povprečju podvržena 1000 preizkusom na leto. Cilj je zagotoviti njeno kakovost skozi vse leto. Je tako čista, da jo obiskovalci v času bivanja lahko pijejo na izviru.


Voda, ki je uradno priznana od 17. stoletja


  • Leta 1617 je Pierre Milon, zdravnik Henrika IV. in Ludvika XIII. prišel opraviti prve analize termalne vode La Roche-Posay.

  • Na začetku 19. stoletja je Napoleon, kasneje general Bonaparte, ob vrnitvi iz Egipta tukaj zgradil termalno bolnišnico za zdravljenje kožnih bolezni svojih vojakov.

  • Leta 1897 je kraj uradno priznala Francoska akademija za medicino.

  • Leta 1905 je bil odprt prvi termalni center.

  • Leta 1913 je Francoska akademija za medicino uradno razglasila La Roche-Posay za termalni kraj.