Osredotočenost na

Kožne alergije: naraščajoča težava, ki pa jo je možno pomiriti

Img_Kožne alergije: naraščajoča težava, ki pa jo je možno pomiriti

Alergije so prerasle v pravo epidemijo, saj se njihov pojav v zadnjih nekaj letih povečuje po vseh državah. Še posebej pogoste so pri osebah s krhko kožo, povzročajo pa draženje kože ali celo podkožne madeže. Intenzivnost teh ponavljajočih se težav pa se lahko razlikuje. Ustrezno zdravljenje je odvisno od ugotovljenega alergena.

Context

Od zbadanja do pekočih občutkov ...

Skoraj 50 % prebivalstva trdi, da ima alergično ali netolerantno kožo. Ta se kaže v občutkih zbadanja, draženja, pekočih občutkih in podkožnih madežih. Ti simptomi povzročajo nelagodje, čeprav so na videz po pregledu relativno majhni. Včasih so diagnosticirani kot blagi eritem, suhost kože ali drobno luščenje kože.

Vzroki

Prekomerno občutljiva koža

Alergije so pretirane reakcije telesa na določene alergene. Netolerantna koža ima kožno pregrado, ki je prirojeno šibkejša od tiste pri normalni koži in je zato toliko bolj izpostavljena. Težave, ki jih povzročajo alergije, so ponavljajoče in se razlikujejo po intenzivnosti. Kožne reakcije so na splošno povezane z geni in okoljem. Kot rezultat ima več članov iste družine pogosto podobne kožne reakcije.

Zdravljenja

Preprečite vsakršen stik z alergeni

Edini način, da se izognete tej težavi je, da odpravite vse stike z ugotovljenimi dražečimi snovmi. Predpisano bo ustrezno zdravljenje glede na obravnavano dražečo snov. Poleg tega zdravljenja lahko intenzivna pomirjevalna nega kože učinkovito vlaži in zmanjšuje reaktivnost izjemno občutljive in alergične kože.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke