Dnevnik moje občutljive kože

Poskrbite, da bo vaša občutljiva koža odporna na življenjske preizkušnje: nekaj preprostih korakov za pomirjeno polt

Img_Poskrbite, da bo vaša občutljiva koža odporna na življenjske preizkušnje: nekaj preprostih korakov za pomirjeno polt

Za ženske z občutljivo kožo je lahko celo najbolj običajen dan poln skritih sovražnikov. Temperaturne spremembe, klimatska naprava, trda voda ... nešteti sprožilni dejavniki, ki lahko povzročijo nelagodje. Ker je koža navidezno na udaru na vseh frontah, začne ščemeti, zbadati in pojavijo se pekoči občutki.

Razumljivo je, da so te ženske nenehno v iskanju ustreznih rešitev za pomiritev in obvarovanje svoje kože pred življenjskimi preizkušnjami ... in pripravljene so poskusiti karkoli! Spletni forumi predlagajo domače pripravke, kot so med, ovseni kosmiči, avokado ali celo čokoladne maske. Čeprav je okusna, lahko vsebina vaše kuhinjske shrambe koži verjetno bolj škodi kot koristi. Takšni domači pripravki lahko namreč vsebujejo potencialne alergene in dražila, ki bodo povzročili, da bo vaš obraz videti še bolj rdeč.

Resnica je, da so prilagojeni in strokovni izdelki za nego občutljive kože prvi korak za ponovno vzpostavitev udobja, vendar lahko že nekaj preprostih korakov v vašem vsakdanjem življenju naredi razliko. Izpolnite naš kviz in odkrijte, kako ohraniti svojo občutljivo kožo v varnem območju.

1

Dolga vroča prho bo pomagala pomiriti mojo občutljivo kožo. Pravilno ali napačno?  Pravilno ali napačno?

NAPAČNO

Izpostavljanje občutljive kože vročini in mrazu stimulira sproščanje histamina, ki lahko sproži verižno reakcijo draženje. Seveda ni mogoče spremeniti vremena, lahko pa se odločite za kratke in mlačne prhe ali kopeli.

2

Izpostavljenost soncu lahko poveča občutljivost kože.  Pravilno ali napačno?

PRAVILNO

Čaščenje sonca ni združljivo z občutljivo poltjo. UV žarki sprožijo oksidativni stres in mikro vnetja v koži, zato poskrbite, da bo izdelek s širokim spektrom zaščite pred UVA, UVB in dolgimi UVA žarki postal del vaše vsakodnevne jutranje rutine.

3

Kozarec vina bo pomagal meni in moji koži, da se sprostiva. Pravilno ali napačno?

NAPAČNO

Alkohol širi krvne žile v koži, kar le še poslabša težave z rdečico in zardevanjem. Poleg tega izsuši povrhnjico, kar dodatno oslabi nežno pregrado občutljive kože, ki tako postane bolj dovzetna na napade stresnih dejavnikov.

4

Moja prehrana ne more vplivati na raven draženja moje kože. Pravilno ali napačno? Pravilno ali napačno?

NAPAČNO

Snovi, kot so kapsaicin, ki ga najdemo v začinjenih jedeh, sprožijo receptorje draženja v koži, kar včasih vodi do bolečine, ščemenja in zategovanja kože, pa tudi do vidnega zardevanja. Nežna hrana je včasih boljša ...

5

Prenehati s kajenjem je koristno za mojo občutljivo kožo.  Pravilno ali napačno?

PRAVILNO

Nikotin v cigaretnem dimu povzroča krčenje majhnih krvnih žil v koži, kar vpliva na njeno mikrocirkulacijo in raven vlage. Koža kadilca je izsušena in izpostavljena oksidativnemu stresu, zato je veliko bolj občutljiva na zunanje agresivne dejavnike. Če svojo kožo zadržite zunaj območja tobačnega dima, boste pomagali ublažiti njeno nelagodje.

6

Kako se počutim v lastni koži ne vpliva na mojo občutljivo kožo.  Pravilno ali napačno?

NAPAČNO

Stres in intenzivna čustva povzročajo širjenje krvnih žil, kar sproži zardevanje in občutke nelagodja. Veliko žensk je prepričanih, da so čuječnost ali podobne tehnike sproščanja dragocen zaveznik pri ohranjanju njihove občutljive kože v »zen« območju.

Poskrbite za pozitiven začetek, da ponovno pridobite nadzor nad svojo občutljivo kožo še danes. Zmagovalna formula? Pametne izbire glede življenjskega sloga, združene s strokovnimi dermokozmetičnimi rešitvami za ponovno vzpostavitev udobja kože. S pravo nego lahko ženske z občutljivo kožo živijo svoje življenje s polno paro.