0
Nazaj na laroche-posay.com

Novi otroški kotiček, namenjen spodbujanju
samostojnosti otrok s kožo nagnjeno atopijskemu dermatitisu

Koža nagnjena k atopiji in športne aktivnosti

Obožuješ preigravanje pod koši, imaš raje disko ples ali pa želiš postati kung fu mojster? Na voljo je toliko športov, v katerih lahko uživaš – in srbenje te nikoli ne bi smel ovirati pri zabavi – zato je tukaj hitri vodič, kako skrbeti za svojo kožo kot šampion!

Img_Koža nagnjena k atopiji in športne aktivnosti

Čof v vodo!

Nič ni boljšega od drsenja skozi vodo kot riba. Toda nekaj skrbi je vseeno potrebne, saj lahko bazen in morska voda razdražita tvojo kožo. Preden se potopiš v vodo, nanesi nekaj balzama. Ko prideš iz vode, se speri pod prho, nato pa nanesi še nekaj balzama na posebej občutljive dele.

Oblačenje športnega kompleta

Ne glede na to, ali ti je všeč nogomet, judo, balet ali kakšen drugačen šport, verjetno moraš nositi športni komplet ali posebna oblačila. Pogosto so ta oblačila izdelana iz poliestra (namesto iz najboljšega prijatelja kože, zračnega bombaža (povezava do ustreznega članka o oblačilih)), zato lahko povzročijo srbenje! Zato moraš vedno uporabiti balzam, preden si nadeneš komplet. In poskusi nositi bombažno spodnjo majico ali majico s kratkimi rokavi pod vsakim kompletom, ki ni narejen iz bombaža, da zaščitiš svojo kožo.

v_article05_para2.jpg

Če nimaš na voljo posebnega kompleta, so lahko dobra izbira tudi ohlapne kratke hlače in majica s kratkimi rokavi. Takšna oblačila bodo pomagala hladiti kožo, poleg tega pa sonce odlično vpliva na tvoj ekcem.  Ampak, ko je sonce močno, se spomni, da moraš vsaki 2 uri uporabiti kremo za sončenje, in ne pozabi niti na kapo ter sončna očala!

v_article-11.jpg

Intenzivno treniranje

Ne glede na to, s katerim športom se ukvarjaš, najprej poskrbi za počasno ogrevanje, da ti ne bo prehitro postalo prevroče, kar lahko povzroči srbenje kože. Poskrbi za krajše odmore, da lahko popiješ nekaj vode in se ohladiš. Odličen nasvet je tudi, da si med odmorom osvežiš kožo s pršcem termalne vode. Znoj lahko tudi dodatno nadraži tvojo občutljivo kožo, če ostane predolgo na koži. Speri se pod mlačno prho (približno 32 °C za 5 do 10 minut), posuši kožo s trepljanjem z bombažno brisačo in nato nanesi nanjo nekaj balzama.

Čisto v redu je, če se včasih malo usedeš

Šport in vadba čudovito vplivata na tvoje zdravje in razpoloženje. Ampak včasih je najboljša stvar, da le navijaš za svoje prijatelje ob igrišču. To lahko počneš:
- v najbolj vročih in najhladnejših dneh v letu
- če se je tvoj ekcem okužil
- če je zaradi preveč praskanja tvoja koža postala surovo rdeča
- če se pojavi izbruh ekcema (zelo srbeč ekcem, ki traja nekaj dni)

v_article-494239087.jpg

Skrivno orožje se skriva v tvojem žepu

Ne glede na šport, ki ga treniraš, imej vedno stik v svojem žepu. Če začutiš srbenje, ga zgrabi in pomaži po koži, da se ga znebiš.

Spomni se zlatega pravila: "Nikoli ne dovoli srbenju, da ti stoji na poti. Preprosto najdi način, kako se mu izogniti!" Na ta način se lahko popolnoma osredotočiš na to, da postaneš športni šampion ... ali pa se vsaj prijetno zabavaš ob tem!