0
Nazaj na laroche-posay.com

Novi otroški kotiček, namenjen spodbujanju
samostojnosti otrok s kožo nagnjeno atopijskemu dermatitisu

Koža nagnjena k atopiji in poletne počitnice

Kaj ti je najbolj všeč pri počitnicah? Morda hočeš postati plavalni šampion. Ali pa se veseliš preizkušanja vseh sladolednih okusov? Ne glede na to, kako želiš preživeti svoje počitnice, upoštevaj teh nekaj preprostih korakov, da preprečiš svojemu srbenje, ki bi te oviralo pri poletni zabavi!!

Img_Koža nagnjena k atopiji in poletne počitnice

Ob bazenu

Skakanje, čofotanje in potapljanje v osvežilnem bazenu je vedno zabavna reč. Toda če imaš kožo nagnjeno atopiji jo lahko klor v bazenu nadraži. Poskrbi, da temeljito spereš kožo pod prho po vsakem skoku v bazen.

v_article-690761450.jpg

Na morju

Čofotanje v morju z občutkom peska med prsti je zelo prijeten način za preživljanje dneva. Vseeno pa ti lahko slana voda povzroči resnično pekoče občutke na koži, še posebej, če je razdražena zaradi nedavnega praskanja. Če se to zgodi, jo le speri in nanesi nekaj Cicaplasta Baume 5 na boleče mesto. Kakšno olajšanje!

v_article04_para2.jpg

Pa še nekaj ... nikar ne pozabi na kremo za sončenje!

Malo sonca lahko koristno vpliva na kožo nagnjeno k atopiji, vendar moraš redno zaščititi svojo kožo s kremo za sončenje vsaki 2 uri, da se ne opeče. Nekatera sredstva za zaščito pred soncem so testirana, da ne dražijo kože z ekcemom. Takšni so na primer izdelki iz linije Anthelios. In nikar ne pozabi: nikoli ne preskoči zaščite, saj lahko opekline pečejo še bolj kot atopična koža!

Ni razloga zakaj bi ti srbenje preprečilo obilo lepih trenutkov na počitnicah. Samo upoštevaj te super nasvete in tvoja koža bo ostala v odlični formi skozi vse počitnice.

v_article-693209500.jpg