3 vprašanja za strokovnjaka

»Za uporabo na občutljivi koži morajo biti ličila korektivna in enostavna za nanos«

Img_»Za uporabo na občutljivi koži morajo biti ličila korektivna in enostavna za nanos«

Za občutljivo kožo sta značilni razdraženost, ki se pojavi že ob najmanjšem stiku in rdečica, ki je pogosto trajna. Ličila za ta tip kože morajo biti nežna, obenem pa tudi učinkovita z zagotovljanjem zadostne prekrivne moči. Kaj se priporoča? Preberite si nasvet dermatologa.

Na kaj je potrebno paziti pri uporabi ličil na občutljivi koži?

Na občutljivi koži se hitro pojavijo madeži, zato je ne smemo razdražiti.

Čiščenje mora zato potekati nežno. Kožo je potrebno navlažiti z izdelki, ki so prilagojeni za občutljivo kožo. Ličila naj bodo korektivna in obenem enostavna za nanos. Da bi dosegli ta učinek, priporočam mešanje izdelka za ličenje z vlažilno kremo, da dobite teksturo, ki celovito prekriva nepravilnosti, medtem ko fluidna tekstura omogoča preprosto nanašanje.

Ali obstajajo specifični izdelki za občutljivo kožo?

Ni posebnih izdelkov, ki bi bili namenjeni samo občutljivi koži.

Vendar pa se za tovrstne reaktivne tipe kože priporoča uporabo izdelkov brez tveganja. Osebno priporočam korektivne pudre, saj so ti formulirani za problematično kožo. Ti pudri zmanjšujejo tveganje za pojav razdraženosti ali preobčutljivostnih reakcij. Svetujem, da jih razredčite z vlažilno kremo.

Ali obstajajo posebne tehnike nanosa ličil?

Seveda, če imate občutljivo kožo se morate izogniti drgnjenju, ki lahko povzroči razdraženost in rdečico.

Kožo najprej navlažite in nato nežno, s pomočjo gobice ali s trepljanjem s prstom, nanesti izdelke za ličenje, ki jih lahko razredčite. Nato uporabite debelejši čopič, s katerim nežno potrepljajte kožo, da zagotovite pravilen nanos ličila in ga izenačite na robovih.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke