3 vprašanja za strokovnjaka

Za prekrivanje rdečih nepravilnosti svojim pacientom priporočam medicinsko ličenje.

Img_Za prekrivanje rdečih nepravilnosti svojim pacientom priporočam medicinsko ličenje.

Danes je rozaceo in akne mogoče učinkovito pozdraviti. Toda po zdravljenju lahko ostanejo rdeči madeži in brazgotine. Pacienti jih pogosto želijo zakriti, še posebej v času zdravljenja. Kako postopati v tem primeru? Na naša vprašanja odgovarja dermatolog.

1. Je prekrivanje nepravilnosti del vaše dermatološke prakse?

Raje uporabljam besedo "ličenje" kot "prekrivanje".

Pravzaprav gre za medicinsko ličenje. Še pred nekaj leti dermatologi nismo priporočali ličenja. Danes pa razumemo, da ličenje izboljša življenjsko kakovost naših pacientov. Obstoječi izdelki, ki ne vsebujejo dišav in konzervansov ter so nekomedogeni, ne predstavljajo nikakršnega tveganja za pojav razdraženosti ali preobčutljivosti. Svojim pacientom priporočam medicinsko ličenje.

2. Kaj jim svetujete?

Pred uporabo katerihkoli ličil, je potrebno začeti s podlago.

Nato uporabite korektivni puder, čigar barva najbolj ustreza vaši koži. Nanesite ga v majhnih količinah in ga nežno razmažite po obrazu. Za nevtralizacijo rdečih tonov lahko pred nanosom pudra uporabite zelo majhno količino korektorja. Pri rdečici lahko uporabite zeleno, komplementarno barvo, ali pa rumeno, ki je primerna za močneje pigmentirano kožo.

Kontekst

Svojim pacientom nazorno predstavim to možnost, medtem ko se npr. pogovarjamo o laserskem zdravljenju, ali če imajo akenske brazgotine.

Paciente pomirim s pojasnilom, da ni nikakršnega tveganja za poslabšanje stanja. Nato jim ponudim, da preizkusijo teksture izdelkov. Predlagam predstavitev na rdečem madežu. Pacienti so vedno presenečeni nad rezultatom! Nazadnje jih naučim osnovnih tehnik medicinskega ličenja, ki so hitre in enostavne.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke