3 vprašanja za strokovnjaka

»Za prekrivanje brazgotin potrebujete izdelek, ki je bogat s pigmenti«

Img_»Za prekrivanje brazgotin potrebujete izdelek, ki je bogat s pigmenti«

Po estetskem posegu na obrazu se kirurg pogosto zadovolji z brazgotino, ker je majhna in prilagodljiva. Vendar pa je pacient pogosto razočaran. Dermatologov nasvet za skrbno prekrivanje teh neizogibnih majhnih znamenj.

1. Kako se razvijejo brazgotine pri vaših pacientih?

Sprva so rdeče in občutljive.

Potem se postopoma posvetlijo in postanejo neboleče. Po enem mesecu jih lahko nežno masirate, da obnovite prožnost in gibkost kože. Nazadnje koža ponovno pridobi svojo prvotno barvo in brazgotina navidezno izgine. Traja pa od enega leta do 18 mesecev, da lahko resnično ocenimo končni rezultat.

Kontekst

Potrebujete izdelek, ki je bogat s pigmenti in ga imenujemo "korektivni puder":

zgolj običajni puder ne bo zadostoval. Korektivni puder najprej razmažite po hrbtni strani dlani, da ga segrejete, nato pa zelo majhno količino nanesite na brazgotino. Pri tem uporabite širok čopič, s katerim potrepljate po brazgotini, da temeljito prekrijete vse nepravilnosti. Nazadnje s čopičem zgladite robove, da se izdelek prelije z zdravim področjem kože.

3. Ali po vašem mnenju ličilo zadostuje za zaščito brazgotine pred soncem?

Pigmenti, ki se nahajajo v korektivnih izdelkih, so iste vrste kot tisti, ki se uporabljajo v izdelkih za zaščito pred soncem.

Potemtakem nudijo zadostno zaščito pri vsakodnevnih dejavnostih, kot je dan na delovnem mestu, ki ni neposredno izpostavljen soncu. Izdelek lahko zelo enostavno "retuširate" tekom dneva. V primeru večje izpostavljenosti soncu je treba ličilo nanesti po izdelku za zaščito pred soncem, vendar pa morate nanos slednjega ponavljati vsake 2 do 3 ure.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke