3 vprašanja za strokovnjaka

Ko so podočnjaki zelo izraziti, svetujem korektor rumene barve

Img_Ko so podočnjaki zelo izraziti, svetujem korektor rumene barve

Temni kolobarji pod očmi so lahko posledica povečane pigmentacije (rjav videz) ali sistema ožilja (moder videz). Obrazu dajejo utrujen videz in so pogosto neprijetni. Kako jih nevtralizirati? Preberite nasvet dermatologa.

1. Kakšna so načela ličenja v primeru temnih kolobarjev?

Zaradi neposredne bližine oči je tveganje za pojav razdraženosti ali alergij bistveno večje.

To je treba upoštevati pri izbiri ličil in izdelkov za odstranjevanje ličil. Videz temnih kolobarjev je pogosto poudarjen z vdolbino, ta pa poudari sence. Uporabite ličila za nevtralizacijo temnih kolobarjev ali posvetlitev področja. Končni cilj je, da poudarite oči, zlasti če uporabljate tudi ličila za oči (obrvi, veke, trepalnice).

2. Kaj lahko svetujete glede uporabe ličil na podočnjakih?

Ponavadi lahko korektivni puder, ki je dovolj bogat s pigmenti, popolnoma prekrije manj izražene podočnjake.

Priporočam odtenek, ki je svetlejši od obraza, da posvetli področje. Če so temni kolobarji zelo izraziti, pa pred pudrom nanesite korektor rumene barve. Ta nevtralizira pigmentirano barvo na zlatorumeni koži ali modrikastih odtenkih. Za belo kožo svetujem korektor svetle bež barve.

3. Ali obstajajo tudi druge lezije, ki jih lahko popravimo z uporabo enakih načel?

Seveda, za nevtralizacijo modrikastega videza lahko uporabimo komplementarno rumeno barvo.

Nevtralizacija pomeni, da izničimo moder odtenek na koži. Cilj ni dodati rumen odtenek. Poleg temnih kolobarjev ga lahko uporabite tudi za prekrivanje modric ali neprivlačnih žil na nogah. Na zlatorumeni koži lahko rumena nevtralizira tudi rdečico zaradi rozacee ali angioma.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke