#SaveYourSkin

Boljša zaščita za vas in vaše najdražje
Preizkusite, zaščitite se in bodite varni na soncu

Prevzemite ABCDE metodo

Izpostavljanje soncu: maksimalna varnost za vse

Dejstvo je, da nismo vsi enaki, ko gre za sonce: določeni tipi kože imajo višjo toleranco od drugih. Ne glede na vaš fototip, vam lahko ustrezna zaščita prihrani veliko neprijetnosti.

Izredno visoka UVA in UVB zaščita

Za maksimalno vsakodnevno zaščito pred soncem La Roche-Posay osebam z občutljivo kožo ali kožo, nagnjeno k alergijam na sonce, priporoča izdelek z visoko zaščito pred UVA in UVB žarki.

UVB kot Burn (opekline)

UVB žarki so odgovorni za opekline. Svetli tipi kože so nanje bolj občutljivi in močneje reagirajo, tako da je treba ob vsakem izpostavljanju soncu uporabljati visok zaščitni faktor, kot je SPF 50+. Po drugi strani pa so temnejši tipi kože naravno bolj zaščiteni in lahko v času zmernega sončnega sevanja uporabljajo faktor SPF 30.

Zaščitni faktor označuje trajanje zaščite: višji je SPF, daljša je zaščita. SPF 50 ali več ščiti enako kot SPF 30, samo dlje. Zapomnite si, da zaščitna sredstva ne preprečujejo porjavelosti kože, a ker z uporabo zaščite koža potrebuje več časa za porjavitev, le-ta tudi dlje traja. Zakaj se torej ne bi zaščitili?

4 zlata pravila

  • Izogibajte se izpostavljanju med 12. in 16. uro. To je obdobje, ko so UV žarki najnevarnejši.
  • Otroci naj bodo v senci. Zaradi njihove varnosti, otroci, mlajši od treh let sploh ne bi smeli biti izpostavljeni soncu.
  • Pokrijte se. Kadar koli je to možno, nosite neprozorna oblačila, velike klobuke s širokim robom in sončna očala s filtrom.
  • Zaščitno sredstvo nanašajte vsaki dve uri, čeprav je vodoodporno. Ne pozabite nanesti zadostne količine sredstva na zadnji del vratu, na ušesa in na stopala.

UVA kot Age (starost)

UVA žarki nas spremljajo celo leto, ne glede na lokacijo ali letni čas. Sem spadajo tudi dolgi UVA žarki: le-ti so najbolj običajni in prisotni skozi vse leto, prodrejo v središče povrhnjice, tudi kadar je oblačno, in povzročajo nepopravljive poškodbe kože. Odgovorni so tudi za fotostaranje. Ne glede na fototip in različno občutljivost na UV žarke, je nevarnost vseskozi prisotna, zato se priporoča vsakodnevna zaščita z ustreznim zaščitnim faktorjem.

Linija Anthelios s široko paleto tekstur za vsak tip kože in vse pogoje izpostavljanja soncu ponuja tudi dobro zaščito z vsemi svojimi 27 izdelki, ki vsebujejo strožje razmerje zaščite pred UVB (SPF) in UVA (PPD), kot ga zahteva Evropska komisija.

Kaj pomeni razvrščanje faktorjev proti UV sevanju?

  • Facebook