0
test Fb connect

INFORMACIJE O ATOPIJI

Predanost družbe La Roche-Posay

Sodelovanje z dermatologi
Že več kot 30 let družba La Roche-Posay sodeluje z dermatologi po vsem svetu, da bi ustvarila izdelke za nego in ličenje kože, ki ustrezajo njihovim potrebam in zahtevam. Podpira jih pri njihovem izpopolnjevanju in vlogi pri vsakodnevni oskrbi bolnikov s pomočjo številnih pobud, ki vključujejo izobraževalne delavnice za bolnike in dneve preventivnih pregledov za preprečevanje kožnega raka.

La Roche-Posay. Znamka, ki jo priporoča več kot 25.000 dermatologov.

Z družinami

  • S podporo izobraževanjem, kot so šole atopije ali delavnice mazanja kreme, ki so priljubljene tako pri otrocih kot pri odraslih, upamo, da bomo prispevali k boljšemu razumevanju te bolezni in zdravljenj, ki so na voljo. Danes je na voljo 80 šol atopije v 23 državah. Načela terapevtskega izobraževanja so bila razvita na podlagi pogovorov z drugimi bolniki o njihovih izkušnjah, znanju in strokovnosti z namenom, da bi se lahko bolje borili proti bolezni.
  • Več kot 415.000 bolnikov se je že udeležilo zdravljenja v Termalnem centru La Roche-Posay od leta 1905 dalje (8000 pacientov na leto).
  • Leta 2011 smo v številnih državah vzpostavili partnerstva z združenji bolnikov s kožnimi boleznimi.

Na primer, v Kanadi, kjer za ekcemom trpi več kot 25 % otrok, je na voljo platforma "100 družin", prek katere si bolniki lahko izmenjujejo izkušnje na družabnih omrežjih. Starši leto dni uporabljajo izdelke La Roche-Posay, ki so prilagojeni atopični koži, da bi ocenili izboljšanje kakovosti življenja malega bolnika.

Za raziskave

  • Do konca leta 2010 je blagovna znamka opravila več kot 600 epidemioloških in opazovalnih kliničnih preizkusov.
  • Ekipa zdravnikov je posvečena trenutni analizi kabelskih uporabnikov v 26 državah.
  • Fundacija La Roche-Posay je od svoje ustanovitve leta 1995 podelila 131 štipendij na področju dermatologije.

Šola atopije

Delavnice o atopiji za podporo družinam

Delavnice o atopiji potekajo v bolnišnicah za zdravljenje odraslih in otrok z atopijskim dermatitisom in so zasnovane kot oblika terapevtskega izobraževanja. Potekajo pod nadzorom zdravstvenih delavcev - medicinskih sester, pediatričnih medicinskih sester, zdravnikov in psihologov, ki pomagajo bolnikom pri omejevanju pretiranih odzivov na svoje stanje in boljšemu razumevanju ter obvladovanju svoje bolezni na vsakodnevni ravni.

Bolniki se na ta način začnejo zavedati svojih zmožnosti za izboljšanje vsakdanjega življenja in pridobijo dodatno zaupanje v zdravljenje in nego svojega stanja, ki se ne zdravi vedno na pravilen način. Bolniki lahko izrazijo tudi svoje nezadovoljstvo z reakcijami drugih ljudi in se naučijo pravih odzivov za lajšanje bolečin in srbenja, poleg tega pa se tudi naučijo bolje razumeti svojo bolezen in zdravljenje le-te.
Z obvladovanjem bolezni se bolnik nauči bolje živeti z njo.

Šole atopije nudijo zbirališče, kjer lahko vsak bolnik najde druge bolnike s podobnimi težavami. Bolniki lahko tukaj delijo svoje izkušnje in bolečino, najdejo podporo in se pogovarjajo z zdravstvenimi delavci. To je kraj, kjer se ljudje naučijo, kako se osvoboditi in izstopiti iz osame ter kako premagati občutek izločenosti.

80 šol atopije po vsem svetu

Lipikar, linija izdelkov, namenjena težavam s kožo

Izberite teksturo izdelka Lipikar za svojo atopično kožo

Kateri izdelki za nego kože LIPIKAR so primerni za vas?

ZA DOJENČKE

Osredotočite se na balzam AP + in sindet ali oljne za umivanje: ti izdelki zagotavljajo visoko toleranco in so prestali posebne preizkuse, ki zagotavljajo večjo varnost.

ZA OTROKE / ODRASLE

Nega kože
Med fazo srbenja in praskanja, oziroma v primeru zelo suhe kože, Lipikar Balzam AP + pomaga obnoviti zaščitno plast kože, pomirja srbenje in zmanjšuje praskanje.

Med fazo remisije imajo osebe s suho kožo na voljo mleko za telo in balzam AP, lahko pa izmenično uporabljajo tudi oba izdelka, odvisno od njihovih vsakodnevnih potreb ali potreb, ki se pojavijo med letom.

Higiena
Lahki ali kremni: izbor izdelkov za umivanje je stvar osebnega okusa.
Dobro je vedeti: sindeti in olja so primernejši za netolerantno kožo (manjše tveganje za pojav reakcij).

Pogled v bolnišnici
Kako uporabljati emoliente

25 let izkušenj pri zdravljenju suhe atopične kože

La Roche-Posay je linijo LIPIKAR ustvaril že pred 25 leti. To je linija izdelkov za suho kožo telesa za dojenčke, otroke in odrasle, ki je svojo učinkovitost dokazala v številnih kliničnih preizkusih, s čimer je postala vodilna linija na tržišču emolientov.

Toleranca in učinkovitost: naši prednostni nalogi

Ko je govora o toleranci, ne sklepamo kompromisov
Izdelke La Roche-Posay priporoča 25.000 dermatologov po vsem svetu z dobrim razlogom: vsi izdelki Lipikar so hipoalergeni in preizkušeni pod dermatološkim nadzorom na alergični, atopični in reaktivni koži. Tudi v primeru ene same neželene reakcije izdelek zavrnemo in spremenimo njegovo formulo.

Kozmetovigilanca na visokem nivoju
S pomočjo zbirke podatkov, ki se dnevno posodablja, ekipa zdravnikov vodi neprestano analizo povratnih informacij potrošnikov, ki poteka v 26 državah.

Dosledno dokazana učinkovitost
Do konca leta 2010 je bilo opravljenih več kot 600 epidemioloških in opazovalnih kliničnih preizkusov.

Uporabljamo le bistvene sestavine, kar nam omogoča izdelavo varnejših izdekov.

Enostavne formule
Vedno uporabimo le minimalno število sestavin in konzervansov.

Varnejša embalaža
Inovativna embalaža zmanjšuje potrebo po uporabi konzervansov. Materiali embalaže, ki so v stiku z izdelkom, so posebej izbrani zaradi svoje nenevarnosti (onemogočena migracija aditivov, brez bisfenola A, ftalatov in težkih kovin).