Zlata pravila

Hladni obraz zime - nasveti, kako preprečiti izsuševanje kože in nastanek gub

Img_Hladni obraz zime - nasveti, kako preprečiti izsuševanje kože in nastanek gub

Nega obraza v zimskem času je nujno potrebna, zato vam ponujamo pet nasvetov, kako zaščititi svojo kožo

Ko se živo srebro v termometru spusti, se ne moremo le zapreti v hišo ali stanovanje ter čakati na lepši in boljši čas za svojo kožo. Nizke temperature in hladen veter izsušijo kožo obraza, zaradi česar se pojavijo gube ali pa te postanejo bolj izrazite. Zato je nega kože v zimskem času zelo pomembna, mi pa vam ponujamo pet nasvetov, kako ohraniti svežino in mehkobo kože obraza pri nizkih temperaturah.

1. Kozarec vode namesto vroče čokolade

Ko temperatura pade, začnemo razmišljati o vroči čokoladi, medtem ko nam kozarec vode sploh ne pade na pamet. Pomembno je, da ostanemo ustrezno hidrirani in svoji koži zagotovimo dovolj vode, da se ne začne izsuševati, s čimer bomo preprečili nastanek novih gub. Hidracija je pomembna skozi vse leto, ne glede na letni čas, zato vam bo lažje, če boste vedno pri sebi imeli steklenico vode.

2. Majhna skrivnost je hialuronska kislina

Suha koža je eden od neželenih stranskih učinkov zime, zato je pomembno, da okrepimo njeno nego. Ni dovolj, če hranilno nego le nanesemo na kožo, temveč jo moramo vtreti vanjo. Rahla masaža bo ogrela kožo in zagotovila, da krema ali serum prodreta v vse njene plasti. Področja okoli oči, nosu in ustnic se izsušijo hitreje kot ostali deli obraza, kar pomeni, da se bodo prav tu pojavile prve gubice. Zato se pozimi posebej posvetite tem področjem, majhna skrivnost, ki vam bo pri tem pomagala, pa je hialuronska kislina. Hialuronska kislina je molekula, ki je sestavni del kožnih celic, njena največja moč pa je, da lahko pritegne molekule vode in upočasni staranje ter pojav gub. Že v drugi polovici dvajsetih let se proizvodnja hialuronske kisline v našem telesu zmanjša, zato koža postane bolj dovzetna za nastanek novih gub. Dr. Željana Bolanča priporoča uporabo krem in serumov, ki vsebujejo hialuronsko kislino, da bi vaša koža (p)ostala sveža in navlažena.

3. Ko pade sneg, je zaščita pred soncem še toliko bolj potrebna

Ne želite si, da bi se koža hitreje starala, kajne? Za tiste, ki še niso slišali nasveta, kako zaščititi kožo tudi v zimskih mesecih, bi moral zaščitni faktor postati del njihove dnevne nege obraza, ne glede na letni čas. Pogosto menimo, da če ne čutimo sonca, ne naredi nič slabega naši koži, vendar so UV žarki vedno prisotni in zaradi njih se naša koža stara.

4. Uporabljajte piling za obraz

Da bi se vsi hranilni izdelki lažje vpili v kožo, je treba z nje najprej odstraniti odmrle celice, za kar pa pozimi priporočamo kemični piling, ki je manj agresiven kot mehanski.

5. Prhajte se s toplo in ne z vročo vodo

Vroča prha je zelo mamljiva ob koncu napornega hladnega dne, vendar če je voda, s katero se prhamo, prevroča, bo s kože sprala tudi vse naravne maščobe in jo izsušila. Topla voda zadrži vlago v koži, vendar če se vseeno ne morete upreti vroči prhi, naj ta ne traja dlje kot pet minut, po prhanju pa poskrbite, da nahranite kožo. Izdelki, ki vsebujejo hialuronsko kislino, pomagajo zadržati molekule vode ter nahranijo kožne celice, pospešujejo regeneracijo, stimulirajo proizvodnjo kolagena in izenačujejo polt.

„Članak preuzet sa www.zena.rtl.hr

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke

La Roche-Posay priporoča


Oglejte si vse izdelke