Priporoča ga več kot 25.000 dermatologov


Fundacija La Roche-Posay

dokaz naše predanosti dermatologom

Img_ Fundacija La Roche-Posay  dokaz naše predanosti dermatologom


Ustvarjanje dermokozmetičnih izdelkov, nenehno izobraževanje, vzpostavitev mreže kozmetovigilance itd. - podpora dermatologom pri njihovem vsakdanjem delu je temelj naše dejavnosti. V letu 1995 smo se odločili, da gremo še korak dlje in jim pomagamo pri raziskavah in izobraževalnih pobudah. To je pripeljalo do ustanovitve Fundacije La Roche-Posay, ki pod okriljem francoske fundacije La Fondation de France spodbuja delo dermatologov na področju znanosti in družbene odgovornosti po svetu.

v_logo-fondation_LRP-research_award.jpg

Podpora mladim raziskovalcem na področju dermatologije


Primarno področje dejavnosti Fundacije La Roche-Posay je po svoji naravi znanstveno. Z dodeljevanjem Nagrade za raziskovanje je njeno delovanje usmerjeno na financiranje inovativnega dela mladih raziskovalcev na področju dermatologije na štirih celinah. Po oceni neodvisnih strokovnjakov so izbrani projekti ali publikacije predstavljeni znanstveni komisiji, sestavljeni iz dermatoloških strokovnjakov, ki nagradi najobetavnejše kandidate. Smo veseli in ponosni, ker smo doslej podprli 130 raziskovalcev in dermatologov po vsem svetu.

v_logo-fondation_LRP-dermatologists_from_hearth.jpg

Podpora mladim raziskovalcem na področju dermatologijeDrugo področje dejavnosti Fundacije La Roche-Posay, ki je osredotočeno na družbo, je pobuda "Dermatologist from the heart"(Dermatologi od srca). Ta se je začela v Franciji leta 2011 in podpira družbeno odgovorne dejavnosti dermatologov, ki so posvečene izboljšanju kakovosti življenja svojih bolnikov. Program podeljuje nagrade v vrednosti 10.000 €, projektu pa se je pridružilo že več kot 10 držav. Program "Dermatologist from the heart" je v sodelovanju s Fundacijo La Roche-Posay pomagal Andrewu Krakowskemu, dermatologu v otroški bolnišnici Rady v San Diegu v Kaliforniji, da je lahko razvil MissionSkin.org, družbeno omrežje, ki povezuje bolnike in strokovnjake za rekonstrukcijo kože.

Improve the quality of life for children with cancer

In 2019 the La Roche-Posay Foundation and the Childhood Cancer International Association together lay the foundations for an international program dedicated to children with cancer and their families. Created with the expertise of a multidisciplinary scientific committee, this support program aims to improve the quality of life of children, parents, brothers and sisters who are upset by the disease. Isolated by hospitalization and treatment but also because of the fear engendered by the disease, children and families are often helpless. To help tighten or re-create fragile links on a daily basis, to facilitate family reconnection, the program is based on three concrete and ambitious actions: specially adapted parent / child massages, an international digital information portal and a scale of emotions to help young people. children to express what they feel.

Oglejte si video o tem projektu: