0
Nazaj na laroche-posay.com

Novi otroški kotiček, namenjen spodbujanju
samostojnosti otrok s kožo nagnjeno atopijskemu dermatitisu

Ekcem v nočnih urah

Noč ni vedno preprosta reč. Po eni strani je to čas, ko se odpraviš v posteljo in sanjaš najrazličnejše sanje. Po drugi strani pa se – če imaš težave s kožo – lahko nenehno prebujaš zaradi nadležnih napadov srbenja ... zaradi česar na široko zehaš naslednji dan v šoli.
Torej, kako si lahko na najboljši način zagotoviš mirno noč?

Img_Ekcem v nočnih urah

Pripravi se na spanje s pravilno rutino

Vsak večer se drži enake rutine, ki ti bo pomagala uživati v krepčilnem nočnem počitku. Dobra ideja je začeti rutino z mlačno kopeljo. Za umivanje uporabi Lipikar Syndet AP+ in se nato namaži z Lipikar Baume AP+. Nato izberi dejavnost, ki ti bo pomagala, da se sprostiš. Morda obožuješ pripovedke za lahko noč, ki ti jih berejo starši, ali pa raje bereš samostojno. Poskusi se izogniti uporabi preveč svetlih zaslonov, kot so telefoni, tablice ali televizor – zaradi njihove modre svetlobe tvoji možgani mislijo, da je že jutro!

Poskrbi, da bo tvoja koža v postelji hladna in sveža

Prevroča postelja je pogosto vzrok nočnega srbenja. V zimskem času raje nekoliko zmanjšaj ogrevanje v sobi, pa tudi preveč odej na kupu ni prava rešitev. Poskusi spati z bombažno pižamo obrnjeno navzven, da te šivi ne bi praskali. Poleti lahko spiš z odprtim oknom in ti sploh ni treba nositi pižame. Ohladi se in pusti koži, da diha!

v_article06_para02.jpg

Imej stik vedno ob postelji

Tudi z odlično rutino in popolno pižamo vedno obstaja možnost, da te bo zbudilo srbenje. Samo brez panike! Le zgrabi svoj stik in ga pomaži po srbečem mestu za takojšnjo pomiritev. Če težko ponovno zaspiš, poskusi nekaj časa brati knjigo ali zaprosi starše za kozarec mlečnega napitka.

Nočni čas je lahko težak, če imaš kožo nagnjeno k atopiji. Ampak s pravilno rutino in nekaj pripravami lahko pripomoreš k temu, da bodo noči bolj mirne in spokojne. In nikar ne pozabi, ko te srbi, le pograbi stik!

v_article06_para3.jpg