0

ZNAMENJA IN SONCE: SLABA KOMBINACIJA

Izpostavljanje soncu v otroštvu in mladosti vpliva na število in velikost znamenj, ki se lahko pojavijo na koži. Večje število znamenj pomeni večje tveganje za razvoj kožnega raka, saj se v 35 % primerov  kožni rak razvije iz že obstoječega znamenja [1]. Zato je izredno pomembno, da se otroci in mladi zaščitijo pred soncem, da bi se razvilo čim manj znamenj. Poleg tega pretirano izpostavljanje obstoječih znamenj soncu vpliva na razvoj lezij, ki se lahko izkažejo za kancerogene. Zato je pomembno, da sprejmete dobre navade in znamenja ter kožo ščitite pred UVA- in UVB-žarki.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Nacionalni sindikat dermatologov – venerologov)

ZAŠČITITE SVOJA ZNAMENJA

Da bi zadovoljili te izredno velike zahteve, so strokovnjaki iz laboratorija La Roche-Posay ustvarili nabor izdelkov za zaščito pred soncem Anthelios, ki združujejo zelo visoko zaščito pred UVA- in UVB-žarki. Izdelki Anthelios so na voljo v različnih teksturah, da bi zadovoljili potrebe in pričakovanja tudi najbolj občutljive kože. Poiščite obarvano kremo, ki se hitro vpija, ultralahek tekoči losjon, mleko ali kremo za zaščito občutljive otroške kože. Poiščite aplikacijo "Sun diagnosis" in najdite zaščito, ki vam najbolj ustreza.
Da boste ostali previdni in spremljali svoja znamenja, vam aplikacija "Mole Checker", ki jo je razvila La Roche-Posay, omogoča, da označite znamenja na koži in spremljate njihov razvoj med dvema obiskoma pri dermatologu. Ne pozabite, da zgodnje odkrivanje povečuje možnosti za ozdravitev kožnega raka.

DOBRE NAVADE ZA ZAGOTAVLJANJE VISOKE ZAŠČITE MED IZPOSTAVLJANJEM SONCU

V 50 do 70 % primerov kožni rak nastane zaradi pretiranega izpostavljanja UVA- in UVB-žarkom. Zato se je poleg nanosa izdelkov, ki ščitijo pred soncem, zelo pomembno držati preprostih pravil:

  • Ne izpostavljajte se soncu med 12. in 16. uro.
  • Poiščite prostor v senci namesto na soncu.
  • Vsaki dve uri nanesite sončno zaščitno kremo.
  • Naj bo izpostavljanje otrok soncu minimalno, saj je njihova koža veliko bolj občutljiva od kože odraslih. Obleka (klobuki, majice s kratkimi rokavi in sončna očala) je še vedno najboljša zaščita pred UV-žarki.

1 The Syndicat National des Dermatologues-Vénérologues (Nacionalni sindikat dermatologov – venerologov)

LA ROCHE-POSAY se OBVEZUJE

MOJ SKINCHECK

Obiščite myskincheck.org

v_push_skincheck.jpg