• Vstopna stran>
  • Delavnice korektivnega ličenja: poseben čas za izmenjavo izkušenj, ki udeležencem pomagajo vrniti užitek do življenja.

Boljše življenje občutljive kože


Delavnice korektivnega ličenja: poseben čas za izmenjavo izkušenj, ki udeležencem pomagajo vrniti užitek do življenja.


Zaradi svoje vidnosti lahko kožne težave včasih izkrivijo podobo, ki jo imamo o sebi, tako v zasebnem kot poklicnem življenju. Za izboljšanje vsakodnevnega življenja bolnikov z očitnimi kožnimi težavami je Termalni dermatološki center La Roche-Posay razvil delavnico korektivnega ličenja, ki poteka v tesnem sodelovanju z dermatologi, kozmetiki-terapevti in Dermatološkim laboratorijem La Roche-Posay. Ta pobuda je navdihnila mnoge bolnišnice po vsem svetu, da tudi same organizirajo delavnice korektivnega ličenja.

Sprijazniti se s svojim videzom


Prva delavnica korektivnega ličenja je potekala leta 1994 v kraju La Roche-Posay v termalnem okolju vodilnega evropskega dermatološkega centra1. Ta projekt, ki sodi v globalni terapevtski pristop, omogoča bolnikom, da sprejmejo sami sebe in se bolje spopadejo s svojimi kožnimi težavami.


Delavnice so brezplačne za vse obiskovalce zdravilišča in so namenjene predvsem osebam s široko paleto zelo vidnih nepravilnosti. Kozmetiki-terapevti učijo tehnike nanašanja, pomagajo pri izbiri odtenkov, ki ustrezajo njihovi koži, in se z njimi pogovarjajo, da bi se bolje počutili. Dermatološki laboratorij La Roche-Posay podpira to pobudo na dva načina: z visokotolerantnimi linijami ličil (ličila za oči, ustnice in nohte ter pudri), katerih izdelki (poleg tega, da so primerni za občutljivo kožo) so bogati s pigmenti in so preprosti za nanašanje (omogočajo enostavnejše prekrivanje nepravilnosti), kot tudi s finančno podporo pri ustanavljanju novih delavnic po vsem svetu.

Povrnitev samozavesti s pomočjo strokovnega vodstva


Rdečica, sledi aken, posledice sončnih opeklin, stranski učinki zdravljenja raka, vitiligo, lentigo itd.

Pogosto si težko predstavljamo, v kakšnem obsegu lahko očitne kožne težave, ne glede na njihovo intenzivnost, vplivajo na odnose posameznika z drugimi osebami. Brazgotine niso le fizične, temveč tudi psihološke.


Iz tega razloga delavnice korektivnega ličenja, ki jih vodijo umetniki ličenja z izkušnjami v psihologiji, poskušajo zdraviti osebo kot celoto, tako z estetskega kot s psihološkega vidika. Učenje tehnik korektivnega ličenja za prekrivanje nepravilnosti je le prvi korak. Nato udeleženke naredijo še korak dlje, tako da sprejmejo podobo o sebi in si povrnejo svojo ženskost. Te delavnice so prostor za poslušanje, izmenjavo izkušenj in učenje, s čimer pomagajo bolnikom, da se počutijo bolje, obnovijo družabne vezi in si povrnejo užitek do življenja.

Ta osnovni proces se lahko v nekaterih primerih dopolni z osebno ali družinsko terapijo pod vodstvom kliničnega psihologa.

Do danes je bilo ustanovljenih 90 delavnic po vsem svetu.


Nekatere od največjih bolnišnic in klinik ustanavljajo delavnice korektivnega ličenja, ki temeljijo na modelu, izoblikovanem v termalnem centru La Roche-Posay.

1Vir: Državni svet termalnih ustanov - Francija