Boljše življenje občutljive kože


Delavnice korektivnega ličenja: poseben čas za izmenjavo izkušenj, ki udeležencem pomagajo vrniti užitek do življenja.

Img_ Delavnice korektivnega ličenja: poseben čas za izmenjavo izkušenj, ki udeležencem pomagajo vrniti užitek do življenja.


Zaradi svoje vidnosti lahko kožne težave včasih izkrivijo podobo, ki jo imamo o sebi, tako v zasebnem kot poklicnem življenju. Za izboljšanje vsakodnevnega življenja bolnikov z očitnimi kožnimi težavami je Termalni dermatološki center La Roche-Posay razvil delavnico korektivnega ličenja, ki poteka v tesnem sodelovanju z dermatologi, kozmetiki-terapevti in Dermatološkim laboratorijem La Roche-Posay. Ta pobuda je navdihnila mnoge bolnišnice po vsem svetu, da tudi same organizirajo delavnice korektivnega ličenja.

v_small_article-corrective_makeup_workshop_03.jpg

Sprijazniti se s svojim videzom


Prva delavnica korektivnega ličenja je potekala leta 1994 v kraju La Roche-Posay v termalnem okolju vodilnega evropskega dermatološkega centra1. Ta projekt, ki sodi v globalni terapevtski pristop, omogoča bolnikom, da sprejmejo sami sebe in se bolje spopadejo s svojimi kožnimi težavami.


Delavnice so brezplačne za vse obiskovalce zdravilišča in so namenjene predvsem osebam s široko paleto zelo vidnih nepravilnosti. Kozmetiki-terapevti učijo tehnike nanašanja, pomagajo pri izbiri odtenkov, ki ustrezajo njihovi koži, in se z njimi pogovarjajo, da bi se bolje počutili. Dermatološki laboratorij La Roche-Posay podpira to pobudo na dva načina: z visokotolerantnimi linijami ličil (ličila za oči, ustnice in nohte ter pudri), katerih izdelki (poleg tega, da so primerni za občutljivo kožo) so bogati s pigmenti in so preprosti za nanašanje (omogočajo enostavnejše prekrivanje nepravilnosti), kot tudi s finančno podporo pri ustanavljanju novih delavnic po vsem svetu.

Povrnitev samozavesti s pomočjo strokovnega vodstva


Rdečica, sledi aken, posledice sončnih opeklin, stranski učinki zdravljenja raka, vitiligo, lentigo itd.

Pogosto si težko predstavljamo, v kakšnem obsegu lahko očitne kožne težave, ne glede na njihovo intenzivnost, vplivajo na odnose posameznika z drugimi osebami. Brazgotine niso le fizične, temveč tudi psihološke.


Iz tega razloga delavnice korektivnega ličenja, ki jih vodijo umetniki ličenja z izkušnjami v psihologiji, poskušajo zdraviti osebo kot celoto, tako z estetskega kot s psihološkega vidika. Učenje tehnik korektivnega ličenja za prekrivanje nepravilnosti je le prvi korak. Nato udeleženke naredijo še korak dlje, tako da sprejmejo podobo o sebi in si povrnejo svojo ženskost. Te delavnice so prostor za poslušanje, izmenjavo izkušenj in učenje, s čimer pomagajo bolnikom, da se počutijo bolje, obnovijo družabne vezi in si povrnejo užitek do življenja.

Ta osnovni proces se lahko v nekaterih primerih dopolni z osebno ali družinsko terapijo pod vodstvom kliničnega psihologa.

Do danes je bilo ustanovljenih 90 delavnic po vsem svetu.

v_logo-corrective_makeup_workshop.jpg


Nekatere od največjih bolnišnic in klinik ustanavljajo delavnice korektivnega ličenja, ki temeljijo na modelu, izoblikovanem v termalnem centru La Roche-Posay.

Vir: Državni svet termalnih ustanov - Francija