Koža vašega dojenčka

Čeprav je fiziologija kože vašega malčka enaka vaši,
je njeno delovanje vendar drugačno.

Koža malčka: koža, ki je podvržena močnim agresivnim dejavnikom

Čeprav ima enako strukturo kot odrasla koža, je koža dojenčkov ranljivejša in občutljivejša na zunanje dejavnike. Da bi zagotovili občutek udobja in dobrega počutja dojenčka, je pomembno, da na preprost način združimo pravilno rutino z ustreznimi izdelki.

Preprosta dnevna rutina, ki vašemu dojenčku zagotavlja udobje

Dojenčkovo kožo je treba očistiti in navlažiti vsak dan. Dovolj je že vsakodnevna desetminutna kopel v vodi, ki naj ne bo toplejša od 37 °C.

Priporočila

Če ima vaš malček normalno kožo, uporabite LIPIKAR gel za umivanje, ki nežno očisti kožo zahvaljujoč svoji izjemno nežni formuli brez mila. Za bolj suho, k atopiji nagnjeno kožo, dodajte kopeli nekaj kapljic LIPIKAR olja za umivanje za zaščito dojenčkove kože. Nato sperite kožo vašega malčka z gelom LIPIKAR Syndet AP+, "milom brez mila", ki čisti zelo suho kožo, ne da bi jo izsušil.

Po umivanju temeljito osušite dojenčkovo kožo ter nanesite primeren vlažilni izdelek, kot je LIPIKAR fluid. Namenjen je suhi koži in nežno vlaži ter pomirja kožo vašega malčka. S krožnimi gibi vmasirajte kremo v kožo, da jo navlažite in pomirite.

Za suho, k atopiji nagnjeno kožo, izberite LIPIKAR Baume AP+ ki poleg tega, da pomirja kožo in obnavlja njen občutek udobja, tudi zmanjšuje pogostost pojava izredne suhosti kože.

Bodite pozorni na zadnjico vašega malčka

Zadnjica vašega malčka preživi svoje dneve in noči v mokrem, kiselkastem okolju, saj je izpostavljena urinu in blatu. Da bi preprečili plenični izpuščaj, umijte zadnjico svojega dojenčka s sredstvom, ki ga ni treba izpirati ali s čisto vodo. Pri vsaki menjavi plenic jo najprej dobro osušite in namažite z zaščitno kremo.

Priporočila

Očistite zadnjico vašega malčka z Lipikar Syndet AP+ čistilnim gelom. Njegova zelo nežna formula čisti in pomirja kožo.

Zelo visoka UV zaščita

Pediatri in dermatologi priporočajo, da otrok, mlajših od 3 let, ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi, ker je njihova koža občutljivejša na UV žarke. Tudi če niso neposredno izpostavljeni, jih je treba zaščititi pred dolgimi UVA žarki, ki lahko prodrejo v kožo, tudi ko so v senci.

Priporočila

Formula novega SPF 50+ losjona za dojenčke iz Dermatološkega laboratorija La Roche-Posay je nežna, varna in učinkovita ter ponuja zelo visoko zaščito pred UV žarki, tudi v primeru posredne izpostavljenosti. Poleg tega njegova ovijajoča tekstura navlaži in nahrani kožo vašega malčka, s čimer ji zagotovi optimalno zaščito.