Koža vašega dojenčka

Čeprav je fiziologija kože vašega malčka enaka vaši,
je njeno delovanje vendar drugačno.

Dojenček v središču pozornosti: 4 nasveti za nežno in prijetno kopel

Img_Dojenček v središču pozornosti: 4 nasveti za nežno in prijetno kopel

Kopanje malčka je eden od glavnih korakov vsakodnevne negovalne in higienske rutine. Čas za kopanje je poseben čas povezovanja in druženja, ki spodbuja dojenčkovo dobro počutje.

Ena kopel na dan pri pravi temperaturi

Kopel ne sme biti ne preveč vroča, da ne izsuši kože, niti premrzla, da ne povzroči neprijetnega občutka. Svojega otroka kopajte od 5 do 10 minut pri temperaturi 37 °C.

Nežen, prilagojen čistilni izdelek

Običajno milo ima visok pH in veliko moč čiščenja, ki lahko spremeni hidrolipidni zaščitni sloj kože. Zato je Dermatološki laboratorij La Roche Posay zasnoval  LIPIKAR gel za umivanje, ki nežno čisti in ščiti kožo vašega malčka ter obenem ohranja njen pH.

Priporočila

Dermatološki laboratorij je oblikoval izdelke, ki izpolnjujejo potrebe zelo suhe kože, nagnjene k atopiji. Najprej dodajte nekaj kapljic  LIPIKAR olja za umivanje za zaščito kože vašega malčka. Nato sperite njegovo kožo z gelom LIPIKAR Syndet AP+, "milom brez mila", ki čisti zelo suho kožo, ne da bi jo izsušil.

Uporabite svoje prste

Za nežno umivanje svojega malčka, s čim manj trenja, uporabite svoje prste, s čimer boste ustvarili tudi poseben trenutek bližine.

Nežno sušenje

Kožo svojega malčka osušite z nežnim trepljanjem s čisto brisačo, pri čemer posebej pazite na kožne gube, da na koži ne pustite mokrih površin, ki bi lahko oslabile povrhnjico.