Koža vašega dojenčka

Čeprav je fiziologija kože vašega malčka enaka vaši,
je njeno delovanje vendar drugačno.

Vlaženje kože vašega malčka - ključni korak

Img_Vlaženje kože vašega malčka - ključni korak

Dobro navlažena koža je mehkejša in bolje zaščitena pred zunanjimi agresivnimi dejavniki. Enako velja tudi za kožo vašega malčka. Da bi jo obvarovali in zaščitili pred zunanjimi agresivnimi dejavniki, je pomembno združiti pravilno rutino z ustreznim vlažilnim izdelkom.

Koža, ki je naravno manj navlažena

Čeprav je dojenčkova koža zgrajena enako kot koža odrasle osebe, potrebuje posebno pozornost, saj še nima razvitih enakih funkcij in lastnosti. Dojenčkove žleze znojnice niso polno funkcionalne do 10. leta starosti, zaradi česar lahko pride do nepravilnega vlaženja, večje občutljivosti na zunanje agresivne dejavnike in občutljivosti na dražilne snovi.

Koža vašega dojenčka je še posebej občutljiva zaradi pogostega kopanja in menjavanja plenic čez dan, zaradi česar je nagnjena k izsuševanju, razdraženosti in suhosti. Vsi ti pojavi poškodujejo kožno pregrado.

Za dobro počutje vašega malčka in zaščito njegove kože pred zunanjimi agresivnimi dejavniki je pomembno vsakodnevno vlaženje obraza in telesa s primernim izdelkom, ki je hkrati učinkovit in nežen.


Izdelki Lipikar:
vlaženje po meri dojenčkov

Laboratorij La Roche-Posay, ki je specializiran za občutljivo kožo, je oblikoval LIPIKAR linijo vlažilnih izdelkov, ki izpolnjujejo posebne zahteve vlaženja dojenčkove kože:

  • 1LIPIKAR Fluid je koncentrirana vlažilna pomirjevalna formula, ki spoštuje celovitost dojenčkove kože pri vsakodnevni uporabi.

Priporočila

Z nežnimi krožnimi gibi vmasirajte  LIPIKAR Fluid v kožo: poleg tega, da vlaži kožo vašega malčka, masaža zagotavlja tudi dolgotrajen občutek udobja.

  • 2LIPIKAR Baume AP+ je posebej formuliran za zadovoljevanje potreb zelo suhe kože, ki je nagnjena k atopiji. Značilnosti takšne kože so rdeče lise in srbenje ter izrazita suhost, ki vpliva na kakovost življenja dojenčka. V enem preprostem koraku  LIPIKAR Baume AP+ nahrani, pomiri in pomaga pri obnovi kožne pregrade. Balzam deluje tako, da vašemu malčku zagotovi manj pogoste izbruhe močne suhosti ter obnavlja občutek udobja in dobrega počutja.

Priporočila

Nanesite  LIPIKAR Baume AP+ zjutraj in zvečer po kopanju ali umivanju vašega malčka, da se aktivne sestavine lažje vpijejo v kožo.

Za konec negovalne rutine za kožo vašega malčka uporabite LIPIKAR Syndet AP+, zelo blag gel brez mila, ki spoštuje občutljivost in krhkost dojenčkove kože.