Koža vašega dojenčka

Čeprav je fiziologija kože vašega malčka enaka vaši,
je njeno delovanje vendar drugačno.

Otroška koža, nagnjena k atopiji: odkrijte rutino, ki vam bo spremenila življenje

Img_Otroška koža, nagnjena k atopiji: odkrijte rutino, ki vam bo spremenila življenje

Če je koža vašega malčka nagnjena k atopiji, to vpliva na celotno družino, tako čustveno kot v vsakdanjem življenju. Za pomoč staršem in za izboljšanje kakovosti življenja dojenčkov je Laboratorij La Roche-Posay razvil linijo LIPIKAR za posebne potrebe kože, nagnjene k atopiji.

Neznosno srbenje

Izjemno suha koža ali koža nagnjena k atopijskemu dermatitisu, ki se lahko pojavi pri dojenčkih, starejših od treh mesecev. Ponavadi se pojavi na dojenčkovem obrazu, vendar se lahko med rastjo razvije tudi na kožnih gubah okoli kolen, zapestij in komolcev.

Suha koža in spremembe v zaščitni pregradi kože sta simptoma tega stanja, ki omogočata lažje prodiranje alergenov v kožo, ti pa povzročijo srbenje, ki negativno vpliva na kakovost otrokovega življenja: moten spanec, nihanje razpoloženja in nenehen občutek nelagodja ... Te težave vplivajo na kakovost življenja celotne družine.

Starši se pogosto počutijo nemočne ob soočenju s tem stanjem, ki mladi koži povzroči toliko nelagodja in bolečine: otroci, izčrpani od srbenja, jočejo, postanejo razdražljivi in ​​ne morejo spati.

Ali obstaja boljši način življenja z izjemno suho kožo?

Sčasoma se pogostost izbruhov zmanjša in v 50 % primerov ti postopoma izginejo do 5. leta starosti. Da bi se lahko uspešno spopadali z atopijo, morajo starši vedeti, kako ravnati pri izbruhih in kako skrbeti za kožo svojega otroka, da se preprečijo nadaljnji izbruhi.

Za preprečevanje vnetja in srbenja, ki lahko povzroči okužbo, dermatologi in pediatri pogosto predpisujejo dermokortikoide za lokalno uporabo, ki jih je treba nanesti enkrat na dan, najbolje zvečer.

Takoj ko lezije izginejo, je treba dermokortikoide nadomestiti z emolientno kremo. LIPIKAR Baume AP+ ki ga je oblikoval Laboratorij La Roche-Posay, deluje na različne dejavnike atopične kože, s čimer zmanjša frekvenco izbruhov močne suhosti:

  • V trenutku pomirja srbenje.
  • Obnavlja kožno pregrado zahvaljujoč skupnemu delovanju niacinamida in karitejevega masla v 20-odstotni koncentraciji.
  • Obnavlja ravnovesje in stabilizira mikrobiom kože.

Za dolgotrajno pomiritev otroške kože, nagnjene k atopiji, izberite en izdelek in vztrajajte z njegovo uporabo. Nima smisla uporabljati več izdelkov in jih nanašati v več plasteh: z izbiro nege  LIPIKAR Baume AP+ boste ciljno vplivali na primerne vzroke kože, nagnjene k atopiji.

Posebno pozornost namenite kopanju svojega malčka

Za dopolnitev in optimizacijo rutine za nego kože svojega malčka namenite posebno pozornost kopanju in čiščenju njegove kože:

  • Uporabite zelo nežen gel brez mila, kot je  LIPIKAR Syndet AP+, ki je primeren za krhko kožo vašega malčka.
  • Namesto kopanja v prevroči vodi se raje odločite za prhanje z mlačno vodo.
  • Po umivanju temeljito osušite njegovo kožo z nežnimi trepljaji. To pripomore, da koža bolje vpije aktivne sestavine iz emolientne kreme.