Zlata pravila

5 nasvetov za ličenje občutljive kože

Img_5 nasvetov za ličenje občutljive kože

Imeti občutljivo kožo je včasih videti kot dvojna kazen: je hiper reaktivna in uporaba ličil ni dovoljena. In vendar se temu vsakodnevnemu veselju ni potrebno odpovedati, pa čeprav imate občutljivo kožo. Ravno nasprotno, saj lahko ličila dejansko nevtralizirajo rdečico, izboljšajo pojav kožnih reakcij in ščitijo kožo pred zunanjimi agresivnimi dejavniki. Pod pogojem, da sledite nekaj osnovnim nasvetom.

1. pravilo

Preden se povsem predate izdelku, ga preizkusite

1. Regles d'or_illu 1

Občutljiva koža reagira na dejavnike, ki jih "normalna" koža običajno tolerira. Zato je pomembno, da pred uporabo izdelka le-tega preizkusite na majhnem delu obraza. Če ne občutite nelagodja v roku 24 ur po uporabi, je to dobra novica, saj ste našli pravi izdelek za vas!

2. pravilo

Izogibajte se alergenom

1. Regles d'or_illu 2

Pri izbiri ličila za občutljivo kožo morate biti zelo previdni! Seznam sestavin vam ne sme predstavljati nikakršnih skrivnosti. Prepričajte se, da izdelek izpolnjuje vse varnostne kriterije, predvsem v smislu, da je hipoalergen in dermatološko preizkušen. Prav tako bodite pozorni na napis "preizkušeno na nikelj", kar pomeni, da je bil izdelek formuliran z najmanjšo možno vsebnostjo niklja, s čimer se zmanjša tveganje za alergijske reakcije.

3. pravilo

Osredotočite se na svoje najboljše zaveznike

1. Regles d'or_illu 3

Vaša občutljiva koža nima samo sovražnikov, zato je pomembno, da spoznate tudi svoje zaveznike! Pri ličilih izberite hipoalergene, nemastne in nekomedogene formule, bogate z vlažilnimi snovmi in antioksidanti. Raje se odločite za lahke teksture, ki ne mašijo por in omogočajo koži, da diha. Pomembno je tudi, da izberete izdelke, ki zagotavljajo zaščito pred zunanjimi agresivnimi dejavniki, kot so sonce in onesnaženje.

4. pravilo

Termalna voda, bistra izbira

1. Regles d'or_illu 4

Zahvaljujoč edinstveni kombinaciji mineralov in elementov v sledeh, vključno s selenom, ki ima dokazane antioksidativne lastnosti, boste s škropljenjem termalne vode La Roche-Posay po celem obrazu povrh ličila podaljšali njegovo obstojnost, obenem pa boste omehčali, navlažili in zaščitili svojo kožo.

5. pravilo

Pazite na svoje izdelke in vrnili vam bodo uslugo

1. Regles d'or_illu 5

Vaši kozmetični izdelki skrbijo za vašo kožo. Toda, ali vi skrbite za svoje kozmetične izdelke? Da bi bili tako učinkoviti in prijetni za uporabo kot prvi dan, jih hranite na hladnem in suhem mestu (kopalnica morda ni najboljša izbira). Nikoli jih ne puščajte odprtih in v stiku z zrakom ter očistite ščetke po vsaki uporabi.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke