Zlata pravila

5 lepotnih korakov za nego vaših las

Img_5 lepotnih korakov za nego vaših las

Da ohranite vaše lase lepe in zdrave, prisvojite zdravo vsakodnevno rutino za njihovo nego. Vaši lasje in lasišče zahtevajo posebej nežno nego!

Rule 1

Pravilna temperatura!

Ko si umivate lase, se prepričajte, da je voda segreta na pravilno temperaturo. Voda mora biti mlačna, da ne bi bila agresivna do vašega lasišča. Poleg tega morate lase po umivanju temeljito splakniti, da ne ostanejo sledi šampona ali negovalnega izdelka.

Rule 2

Izjemno nežni izdelki za nego las!

Oblikovanje las s prevročim sušilnikom in umivanje las z agresivnim šamponom poškoduje lase in jih naredi bolj krhke. Uporabite nežen šampon, ki ne škoduje vašemu lasišču. Vaš sušilnik za lase pa naj bo vedno nastavljen na nizko temperaturo.

Rule 3

Naj vaši lasje dihajo!

Vaši lasje potrebujejo dihanje. Ne nosite jih tesno spetih nazaj za več ur. Alternativa: lase spustite za nekaj časa, nato pa jih ponovno za nekaj časa potegnite nazaj. In ne nosite čelade, kape ali klobuka dalj časa.

Rule 4

Masirajte svoje lasišče

Masaža ni namenjena le telesu. Lahko je izjemno koristna tudi za vaše lase. Ko si umivate lase, masirajte lasišče za 2 do 3 minute, ne da bi ga agresivno drgnili. To bo spodbudilo krvni obtok in sprostilo vaše lasišče.

Rule 5

Izogibajte se stresu!

Skrbeti za lase preprosto pomeni tudi dobro skrbeti zase! Uravnotežena prehrana, redno gibanje in lepotni spanec so bistvenega pomena za lepe lase. Poskusite s tečajem joge ali sofrologije, da odpravite škodljiv stres iz vašega življenja!

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke