Zlata pravila

4 dobre navade za pravilno nego vaše kože na soncu

Img_4 dobre navade za pravilno nego vaše kože na soncu

Da bi soncu preprečili ogrožanje vašega zdravja, zaščitite kožo pred sončnimi žarki. 4 navade, da bi se izognili tveganjem.

Rule 1

Izogibajte se izpostavljenosti v urah najmočnejšega sonca

Uporabite zadostno količino zaščitnega izdelka tik pred pričetkom izpostavljanja.

Rule 2

Otrok, mlajših od treh let, ne izpostavljajte neposrednemu soncu.

Če se izpostavljenosti ni mogoče izogniti, je obleka najučinkovitejše sredstvo za zaščito. Po kopanju obrišite vašega otroka z brisačo in mu ponovno nanesite izdelek za zaščito pred soncem. Izdelek mora biti namenjen otrokom in imeti teksturo, ki je odporna na vodo in pesek ter je med nanosom dobro vidna.

Rule 3

Zaščitite se z oblačili, klobukom ali kapo ter sončnimi očali z UV-filtrom.

Vsa oblačila pa ne zagotavljajo enake stopnje zaščite: učinkovitost je odvisna od vrste tkanine. Proizvajalci so razvili posebna oblačila, ki z uporabo različnih tehnik zaustavljajo UV-žarke: zelo gosto stkana vlakna ali tkanina, obdelana s sončnimi filtri. Črna barva zagotavlja večjo zaščito od bele. Zaščita pa se zmanjšuje z vlago.

Rule 4

Nanesite zadostno količino zaščitnega sredstva.

"Bolje dve plasti, kot ena sama." Ne pozabite na ušesa, tilnik in stopala.
Nanos ponovite približno vsaki dve uri, ali po kopanju ali po prekomernemu potenju (kljub vodoodporni formuli). Na voljo je širok spekter tekstur (krema, fluid, gel, mleko za telo, stik), ki ustrezajo potrebam in željam vsakega posameznika. Dokazano je, da si uporabniki raje ponovno nanesejo izdelek, če jim je všeč njegova tekstura, ki spodbuja učinkovito zaščito.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke