Zlata pravila

10 zlatih pravil, ki vam bodo pomagala pri vsakodnevni negi vaše kože.

Img_10 zlatih pravil, ki vam bodo pomagala pri vsakodnevni negi vaše kože.

Nekatere navade so bistvenega pomena za nego vaše kože in za ohranjanje sijoče polti skozi vse leto. Ne glede na vaš tip kože, vam tukaj priporočamo deset bistvenih navad!

Rule 1

Izberite posebno nego za vaš tip kože

Da bi poskrbeli za vašo kožo in jo pri tem spoštovali, je bistvenega pomena, da izberete izdelke, ki so posebej izoblikovani za vaš tip kože. Suha koža nima enakih potreb kot mastna koža.

Rule 2

Posebno pozornost namenite krhkim predelom

Nekateri predeli vašega obraza (področje okoli oči, ustnice itd.) imajo še posebej nežno in krhko kožo. Ti predeli potrebujejo posebno pozornost, zlasti področje okoli oči in ustnice. Ta področja vašega obraza so bolj občutljiva in potrebujejo posebno pozornost.

Rule 3

Nežno očistite kožo

Skrb za občutljivo kožo se prične pri odstranjevanju ličil. Da vaše kože ne bi preobremenili ter da bi spoštovali njeno naravno ravnovesje, se prepričajte, da uporabljate pH-nevtralen odstranjevalec ličil, ki je posebej izoblikovan za nežno čiščenje vaše povrhnjice.

??

Oči: tvegano področje

Koža na področju okoli oči je desetkrat bolj nežna od kože na preostalih delih obraza. Izberite posebno rutino za odstranjevanje ličil na tem področju.

Rule 5

Luščenje je nepogrešljivo

Uporabite ustrezno nego za luščenje, enkrat ali dvakrat na teden. Ta mora biti učinkovita, ampak istočasno tudi nežna in spoštljiva. Izberite pH-nevtralen izdelek za luščenje, ki je izoblikovan za glajenje in čiščenje kože in kateri istočasno spoštuje njeno naravno ravnovesje.

Rule 6

Vlaženje je bistvenega pomena

Usnjica je sestavljena iz 70 % vode, povrhnjica pa iz 15 %. Da bi ohranili dobro navlaženost vaše kože, je pomembno, da izberete dnevno vlažilno nego, ki uravnava raven vode v koži. Redno lahko uporabljate tudi vlažilno masko, njene ostanke pa odstranite s termalno vodo v razpršilu.

Rule 7

Raje uporabljajte hipoalergena ličila

Da bi se izognili tveganju za nastanek alergij, povezanih z uporabo izdelkov, ki niso primerni za vašo kožo, izberite hipoalergena ličila, ki so posebej izoblikovana za potrebe vseh tipov kože in oči ter za občutljivo kožo.

Rule 8

Zaščitite se pred soncem

Ne glede na letni čas izberite izdelke za vsakodnevno nego kože, ki vsebujejo sončne filtre. Ti zmanjšujejo škodljive učinke sonca, ki pospešuje staranje kože.

??

Pazite se zunanjega stresa

Onesnaženost, kajenje, stres ... vse našteto ima škodljive učinke na kožo. Preden se odpravite od doma uporabite izdelke za nego kože, ki ščitijo vašo kožo pred temi vsakodnevnimi zunanjimi stresnimi dejavniki in kožo temeljito očistite ob prihodu domov v večernih urah.

Rule 10

Ne pozabite na ustnice

Takoj, ko začutite potrebo, uporabite obnovitveno kremo za ustnice. Ne oklevajte s ponovnim nanosom nege na to področje, ki je še posebej krhko.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke