Zlata pravila

10 navad za zdravo in učinkovito ličenje

Img_10 navad za zdravo in učinkovito ličenje

Nanašanje ličil ni naključno dejanje, še posebej, če imate občutljivo kožo. Preberite si nekaj smernic za uspešno nanašanje ličil.

Rule 1

Sistematično umivajte kožo

Ličenje ne bo popolno, če si ne boste prej dobro umili obraza. Prah, ki se nakopiči čez dan na obrazu, preprečuje dihanje kože in zmanjšuje obstojnost ličil. Največ enkrat tedensko uporabite čistilni izdelek, ki spodbuja luščenje, s katerim boste kožo temeljito očistili in zgladili.

Rule 2

Pod ličili najprej nanesite izdelek za nego kože

Uspešno ličenje se prične z dobro pripravo kože, tj. vlaženjem. S to podlago bo puder videti bolj enakomeren in sijoč. Izberite negovalni izdelek, ki je prilagojen potrebam vaše kože: izdelek za suho, mešano, mastno kožo, izdelek proti staranju itd.

Rule 3

Prekrijte nepravilnosti

Barvni korektorji vam omogočajo prekrivanje nepravilnosti. Z mešanjem nekaterih barv lahko nevtralizirate druge barvne odtenke. Zelena nevtralizira rdečo barvo rozacee, svežih brazgotin, vidnih krvnih žilic in rdečice, ki je posledica laserske terapije. Rumena pa izravna modrino kolobarjev okoli oči, varikoznost in brazgotine po estetskih posegih.

Rule 4

Izenačite polt

Nanesite nekaj pudra na čelo, ličnice, vzdolž nosu in po bradi. Nato ga kot kremo razmažite po celotnem obrazu. Tehnika nanosa je enaka, ne glede na vrsto izbranega pudra: kremnega, fluidnega ali kompaktnega. Puder nanesite s čopičem in ga razmažite s prsti, da dobite naraven videz.

Kontekst

Fiksirajte ličilo

Ličenje zaključite s pudrom v prahu, s katerim utrdite korektor in matirate področja, nagnjena k bleščanju, predvsem na čelu, bradi in stranicah nosu. Za podaljšanje obstojnosti ličil si po obrazu razpršite termalno vodo s 30 centimetrske razdalje.

Rule 6

Izoblikujte rožnat sijaj na obrazu

Zahvaljujoč temu koraku bo vaš obraz pridobil zdrav sijaj. Poudarite sijaj vaših ličnic z nanosom ličila, ki ustvarja rožnat lesk. Ta barvni pridih bo poživil vašo polt.

Rule 7

Olepšajte oči

Če želite poudariti vaš pogled, nanesite svetle barve, ki zajemajo svetlobo, na notranjo stran spodnjih vek. Uporabite najbolj intenzivna senčila na zunanjih kotičkih očes, da ustvarite prefinjen in očarljiv pogled. Dodatek maskare bo izpopolnil vaš make-up.

Rule 8

Poudarite vaš nasmeh

Začnite z zarisovanjem obrisa vaših ustnic s svinčnikom za ustnice, da poudarite njihovo obliko. Svinčnik za ustnice preprečuje šminki, da bi zbledela in pripomore k njeni boljši obstojnosti. Barva senčila naj bo podobna barvi vaše šminke. Šminko nanašajte od središča ustnic navzven do kotičkov. Za dodaten sijaj nanesite še bleščilo za ustnice.

Kontekst

Očistite vaše čopiče

Vsaj enkrat na mesec je potrebno očistiti čopiče z ustreznim čistilnim izdelkom. S tem boste zmanjšali tveganje za nastanek alergij in podaljšali njihovo življenjsko dobo.

Rule 10

Vsak večer odstranite ličila z obraza

Da bi koži omogočili dihanje, je bistvenega pomena, da vaš obraz vsak večer skrbno umijete ter z njega odstranite vsa ličila in dnevne nečistoče, ki koži preprečujejo dihanje. Za umivanje občutljive kože uporabite raje čistilno mleko ali micelni losjon.

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke