Zlata pravila

10 majhnih nasvetov, kako negovati kožo vašega telesa

Img_10 majhnih nasvetov, kako negovati kožo vašega telesa

Lepa in zdrava koža potrebuje vsakodnevno nego. Če boste sledili zlatim pravilom po vsakodnevnem tuširanju, na počitnicah, v mrzlih zimskih mesecih ... bo vaša koža bolj mehka, prožna in sijoče lepa!

Rule 1

Zaščitite svojo kožo pred soncem

Da bi svojo kožo obdržali zdravo, se ne izpostavljajte soncu brez zaščite. Nanesite kremo s faktorjem SPF, ki je prilagojen vašemu tipu kože. Kremo ponovno nanašajte v rednih presledkih. Prav tako je zelo priporočljivo, da se ne zadržujete na soncu v najbolj vročih urah dneva.

Rule 2

Za svojo kožo uporabljajte izključno nežne čistilne izdelke

Ali je vaša koža telesa nagnjena k suhosti, še posebej po tuširanju? Pomembno je, da pri svoji rutini čiščenja uporabljate nežne negovalne izdelke brez mila. Če uporabljate izdelke, ki so preveč agresivni, lahko vaša koža postane zelo suha in neudobna. Najboljši izdelki: mila, ki so bogata z lipidi.

Rule 3

Pod prho!

Prha je za vašo kožo boljša izbira kot kopel, ki kožo izsušuje. Prepričajte se, da je voda mlačna in ne preveč vroča. Če obožujete kopeli, ne bo nič narobe, če si občasno kakšno privoščite.

Rule 4

Umetnost nežnega otiranja svoje suhe kože

Preden pridete izpod tuša, temeljito sperite svoje telo, da odstranite vse sledi čistilnega izdelka. Nato si hitro posušite kožo z nežnim otiranjem po nogah, prsih, rokah itd. z brisačo. Kože NE drgnite preveč agresivno, dokler se ta ne posuši.

Context

Vsakodnevno navlažite svojo kožo

Vlaženje kože naj postane vaša vsakodnevna navada! Po nežnem otiranju z brisačo, uporabite ustrezno kremo za učinkovito vlaženje kože. To bo pomagalo obnoviti hidrolipidni sloj, ki pokriva vašo povrhnjico. Ne pozabite, da vlaženje potrebujejo vsi TIPI KOŽE!

Rule 6

Ko je zunaj mraz, se toplo oblecite

Ste opazili, da vaša koža postane posebej občutljiva v zimskih mesecih? Mrzlo vreme, kot tudi veter in sonce, ponavadi kožo izsušijo in jo naredijo neudobno, tesno in srbečo. Poskrbite, da boste toplo oblečeni, čim temperatura začne upadati. In ne pozabite zaščititi svojih rok!

Rule 7

Pijte veliko vode

Za lepo kožo vaše telo potrebuje zadostno količino tekočine. Prepričajte se, da pijete dovolj vode, tj. približno 8 kozarcev na dan. Kozarec vode, ko se zbudite, čaj ob zajtrku, mineralna voda čez dan, zeliščni čaj zvečer ... Na ta način boste brez težav izpolnili vse svoje dnevne potrebe po vodi!

Rule 8

Uživajte zdravo in uravnoteženo prehrano!

Zdrava in uravnotežena prehrana ni samo dobra za vaše telo, ampak tudi za vašo kožo. Vsak dan bi morali pojesti pet kosov sadja in zelenjave, bogate z antioksidanti. To vam bo pomagalo ohraniti lepo in zdravo kožo.

Rule 9

Privoščite si lepotni spanec

Če se boste dovolj naspali, bo vaša koža videti sijoče zdrava! Da bi ohranili svoje telo zdravo, potrebujete določeno količino spanca: 7, 8, 9 ur ... Dejstvo pa je, da so potrebe po spanju pogojene z geni.

Rule 10

Prenehajte kaditi!

Kadite? Kajenje zelo škodi vaši kožo. Polt naredi pusto in brez leska ter povzroča pospešeno staranje kože. Ali ni to zelo dober razlog, da opustite kajenje?

LA ROCHE-POSAY PRIPOROČA:

Oglejte si vse članke