Uporaba piškotkov na
www.laroche-posay.si

Upravljavec te spletne strani je L'Oreal Slovenija d.o.o. Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Če se z uporabo strinjate, to izrazite s klikom na gumb "DOVOLI". V kolikor tega ne boste storili in boste nadaljevali z brskanjem po spletnem mestu, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje spletnega mesta in analitiko, med tem ko bodo piškotki tretjih mest blokirani. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj, kjer lahko kasneje svojo odločitev o uporabi piškotkov tudi spremenite.

ZA BOLJŠE ŽIVLJENJE OBČUTLJIVE KOŽE

INFORMACIJE O ATOPIJI

Pravilno zdravljenje

Dermatološko zdravljenje poteka v dveh fazah
Kožo je treba večkrat na dan oskrbeti z vlago in lipidi (tudi kadar lezije niso prisotne), da se obnovi njena naravna zaščitna pregrada, ki ščiti pred alergeni. Med fazo izbruha je treba uporabljati kreme na osnovi kortizona, ki učinkovito zmanjšujejo lezije. Zdravljenja, ki jih predpiše dermatolog, v veliki meri izboljšajo življenjsko kakovost bolnikov z atopijskim dermatitisom, seveda če so uporabljena na pravilen način.

Emolienti za boj proti suhosti in obnavljanje naravne zaščitne pregrade kože
Tovrstne kreme je treba nanašati večkrat na dan na nevnete predele kože, da obnovijo vlažnost in pomirijo suho kožo, s čimer zmanjšajo srbenje. Priporoča se vsakodnevno ponavljanje rutine, da se prepreči ponovni izbruh simptomov. Kremo je treba nanašati tudi takrat, ko je koža videti zdrava.

Kortikosteroidne kreme za preprečevanje vnetja
Med fazo izbruha je treba na vneta področja nanašati kortikosteroidne kreme, da pomirijo kožo ter ublažijo škodljive učinke in praskanje. V nekaterih državah kortizon ni priljubljen zaradi domnevnih neželenih učinkov (zadrževanje vode, motnje spanja, upočasnjena rast itd.), vendar pa so bili ti pojavi zabeleženi le pri uporabi peroralnih kortikosteroidov. Kortizon v obliki kreme ostane na površini kože. Vseeno pa je kortizon treba nanesti na področja brez lezij, ker tanjša kožo in jo lahko oslabi.

Če rezultati testiranja za alergije to dovoljujejo, lahko zdravnik zdravljenje s kremami dopolni še z zdravljenjem z antihistaminikom.

S klikom na "Play" sprejemate piškotke YouTube

Osnova zdravljenja za občutno izboljšanje stanja kože

Bodite odločni in ne obupajte nad zdravljenjem
Bolniki oz. njihovi starši nikoli ne začnejo ali pa prehitro prekinejo skoraj dve tretjini vseh predpisanih zdravljenj ekcemov, čeprav predstavljajo najučinkovitejšo rešitev proti močni suhosti kože in vnetnim lezijam.
Strah pred kremami s kortizonom ali neposvečanje pozornosti ponovnim izbruhom novih rdečih lis lahko povzroči kronični razširjen (generaliziran) ekcem.
Če imate težave pri soočanju s svojim stanjem ali če zdravljenje ne deluje, je pomembno, da poiščete pomoč pri strokovnjaku.
Dermatologi pomagajo ljudem k boljšemu razumevanju zdravljenja, katerega lahko prilagodijo na način, da mu lahko bolnik bolje sledi.
Ne oklevajte in pokažite dermatologu, kako nanašate kremo, da vam lahko potrdi, ali je vaša tehnika primerna za zdravljenje bolezni vašega otroka.

Zdravljenje: okolje, ki je posvečeno negi
Tovrstno zdravljenje temelji na vsakodnevnemu zagotavljanju termalne vode s strani zdravstvenih delavcev. Ker zdravljenje traja več kot tri tedne, se odpirajo možnosti zdravljenja v wellness centru. Odkar je Termalni center La Roche-Posay odprl svoja vrata leta 1905, se je v njem zdravilo že več kot 415.000 bolnikov. Danes lahko center sprejme 8000 bolnikov letno in prav zdravljenje ekcema je najpogostejše zdravljenje v centru (33 % uporabnikov zdraviliških storitev).
Poleg predpisanega kopanja, prhanja in pršenja z blagodejnimi dermatološkimi učinki, se bolniki (in njihovi spremljevalci) lahko popolnoma sprostijo in družijo z ostalimi, kar je daleč najboljši pospeševalec morale.

Nasveti za vsak dan

Ko se začne faza izbruha, se zdi, da je ni mogoče obvladati ... Poleg zdravljenja, ki bo bistveno izboljšalo stanje, lahko nekaj preprostih nasvetov zmanjša srbenje, bolečine in motnje spanja ter pripomore k temu, da se bolniki ne počutijo nemočne.

Začarani krog atopije

Čeprav praskanje nudi začasno olajšanje, poškoduje zaščitno plast kože in omogoča dražečim snovem in alergenom, da prodrejo v kožo, kar pa povzroči nadaljnje srbenje. In tako se začne začarani krog srbenja.

Zmanjšajte srbenje
Samo pravilno zdravljenje lahko prepreči srbenje, ki vodi do nekontroliranega praskanja in sproži začarani krog atopije.
Da bi ublažili praskanje pri dojenčku, mu na roke nadenite bombažne rokavice in poskrbite, da je stalno oblečen: tako boste znatno zmanjšali praske. Spodnje perilo in otroške majice obrnite navzven, tako da ga šivi ne bi opraskali. Pozneje - in to velja tudi za odrasle - poskrbite, da so nohti vedno odrezani in se za vsako ceno izognite volnenim in sintetičnim materialom.

Otroku ni treba nenehno ponavljati, naj se preneha praskati, saj se tega običajno niti ne zaveda ... Raje ga malo pocrkljajte, poškropite s termalno vodo in namažite s kremo, da pomirite srbečico.
Nagon po praskanju je lahko tudi psihološke narave: praskanje tkanine ali druge osebe namesto sebe je lahko koristno za odvračanje pozornosti.

Zmanjšajte neprijetne občutke in olajšajte bolečino
Ko rdeče lise pečejo in lezije zategujejo kožo ali otečejo, je termalna voda lahko zelo koristna.

 • Kreme hranite v hladilniku, da so med nanašanjem vedno hladne.
 • Na lezije namestite hladne in gladke obkladke ali uporabite ventilator, da jih hladi.
 • Povprečna sobna temperatura naj znaša 19 °C.
 • Na nočni omarici imejte vedno pripravljen razpršilec termalne vode in tubo kreme.

Bodite posebej skrbni pri umivanju
Higiena atopične kože zahteva posebno pozornost, da se prepreči nadaljnje draženje in zategovanje kože.

S klikom na "Play" sprejemate piškotke YouTube


Pregled v bolnišnici
Kako uporabljati kreme s kortizonom

 • Kopanje ne sme trajati dlje od 5-10 minut, temperatura vode pa ne sme presegati 35 °C (vroča voda povzroča srbenje). Nekaj ​​kapljic olja za kopanje prijetno vpliva na kožo.
 • Dajte prednost prhanju (to velja tudi za otroke, takoj, ko se postavijo na svoje noge).
 • V primeru izjemno suhe kože naj bo umivanje kratkotrajno, pri čemer uporabite majhno količino vode ali mleka za čiščenje kože.
 • Uporabite sindet ali intenziven vlažilni gel brez mila za nežno umivanje kože.
 • Izogibajte se uporabi krpice za umivanje.
 • Sperite in osušite kožo brez drgnjenja ter jo raje popivnajte z bombažno brisačo.
 • Navlažite kožo, dokler je še vlažna

Obvladovanje stresa
Stres je tako povzročitelj izbruha kot posledica bolezni, kateremu se ni moč izogniti. Če se ga boste naučili nadzorovati, lahko bistveno izboljšate kakovost življenja. Vredno je poskusiti jogo, kakšno terapijo za sprostitev in masaže.

Osvojite rutino... z nasmehom!

S klikom na "Play" sprejemate piškotke YouTube

Uporabniška izkušnja
Triki za lajšanje ekcema

Tako v fazi izbruha kot v fazi remisije je vsakodnevno vlaženje kože bistvenega pomena za zagotavljanje dobrega počutja. Prav vsak dan v letu je udobje odvisno od uporabe izdelkov za vlaženje in obnavljanje lipidov - rutine, ki mora biti čim bolj preprosta, zlasti za otroke. Eden od načinov je lahko igranje vlog. Na delavnicah mazanja krem v zdraviliškem centru La Roche-Posay, katerega letno obišče okoli 300 otrok, se otroci pri mazanju igrajo različne živali.

Spodbujajte svojega otroka, da se igra z
Lipijem in Karo

Prvi korak
Pred nanašanjem kreme si vedno umij roke. Najbolje, da to storiš takoj po tuširanju, saj so takrat tvoje roke že čiste.
Drugi korak
Segrej kremo, tako da jo drgneš med dlanmi. Tako bo postala bolj tekoča in bo več kreme prodrlo v kožo.
Tretji korak
Obraz
Nanašanje kreme začni z velikimi krožnimi gibi po obrazu. Nato podrgni svoje mačje brke ter nos in čelo. Iztegni kazalce kot polž svoje rožičke in si z njima drgni po vekah in za ušesi.
Četrti korak
Vrat in brada
Igraj se žirafo! Vzemi si dovolj časa, da naneseš kremo po svojem dolgem vratu in ne pozabi niti na zadnji del vratu. Vse kar moraš storiti je, da glavo nagneš naprej.
Peti korak
Trebuh
Nariši polžjo hišico, tako da delaš velike krožne gibe. Za nanos kreme s strani, dvigni eno roko v zrak, medtem ko si z drugo naneseš kremo od vrha navzdol. Nato zamenjaj roki.
Šesti korak
Roke
Predstavljaj si, da si žival, ki skače, na primer veverica, zajec ali kobilica. Začni na roki, povzpni se na ramo in skoči nazaj na roko! To ponovi, vendar tokrat z dlanjo obrnjeno navzgor, da namažeš tudi notranji del roke.
Sedmi korak
Noge
Izberi si drugo žival, ki skače, ter nato ponovi iste gibe, kot za roke. Roko položi na stopalo, potegni jo vse do vrha in potem skoči nazaj na stopalo. To naredi na sprednji in zadnji strani vsake noge. Na koncu namaži tanko plast kreme med prsti na nogi, ki je pogosto suha.
Osmi korak
Hrbet
Zaprosi mamico ali očka, da ti zmasirata hrbet, ker si si zaslužil/a! Lahko se tudi izmenjujeta.

Pomagajte otroku razumeti njegovo bolezen: pomembno je, da ne dramatizirate situacije, še posebej, ko gre za otroke z atopijo. Otroci se na splošno zavedajo dejstva, da imajo ekcem, vendar tega ne morejo pojasniti (predvsem svojim prijateljem). Od kod pride bolezen, je nalezljiva in ali se bo nekega dne pozdravila? Prav tako težko ocenijo srednjeročne koristi dobrega zdravljenja in spremljanja svojega stanja.
Pogovorite se z njimi o tem, pri čemer si pomagajte z didaktičnimi pripomočki LIPI & KARA , da ocenite njihovo znanje.

Spodbujajte jih k samostojnemu nanašanju zdravilnih krem; to lahko storite, ko dopolnijo tri ali štiri leta.
Naša težnja, da se do otrok z atopijo vedemo preveč zaščitniško, je povsem normalna. Vendar pa so lahko tudi zelo majhni otroci že dovolj odgovorni, da jim lahko spremenite navade in način dojemanja te bolezni.
Z osvajanjem rutine nanašanja kreme, najprej skozi igro, se lahko otroci hitro naučijo samostojnosti pri uporabi kreme doma, pri babici in dedku ali na taborjenju. Izbruhi bodo vse šibkejši in redkejši, kar jim bo omogočilo, da bodo spet brez skrbi. Rutina bo sčasoma postala instinktivna in staršem ne bo več treba vztrajati z njo.

Od sedmega leta dalje lahko otroci tudi sami ocenijo svoje ekceme in spremljajo razvoj njihovega stanja iz tedna v teden. S pomočjo tega orodja, ki ga je pripravila evropska delovna skupina za atopijski dermatitis, si lahko bolnik izmeri intenzivnost lezij, simptomov, srbenja in motnje spanja.
http://www.poscorad.com/

ALI VAŠ OTROK TRPI ZARADI ATOPIJSKEGA DERMATITISA?

Baby BROSURA