Dnevnik moje občutljive kože

Občutljiva koža in izdelki za dnevno nego: prijatelji ali sovražniki?

Za vse večje število žensk vseh starostnih skupin, različnih tipov kože in z vseh celin, je nega kože postala sinonim za stres. Ko je videti, da občutljiva koža ne prenaša več ničesar, in ne glede na to, za kako nedolžne se izbrani izdelki razglašajo – tveganje, da se bo koža odzvala z rdečico, občutki zbadanja in celo bolečino, lahko sproži skušnjavo, da bi s kopalnične police odstranili vse vlažilne kreme in ličila ter obupali!

Toda resnica je, da občutljiva ali alergična koža potrebuje strokovno vsakodnevno nego za obnovitev svoje zaščitne pregrade in obrambo pred agresivnimi dejavniki. Preberite naš vodič, ki vam bo korak za korakom pokazal, kako najbolje skrbeti za svojo občutljivo kožo, popolnoma brez skrbi in skozi ves dan.

Izdelki za nego občutljive kože: najboljša čistila, vlažilne kreme in ličila

1. korak: Popolnoma očistite kožo brez luščenja

Vaša koža čez noč kopiči sebum in odmrle celice na svoji površini. Da bi dan začeli s svežim obrazom, ne da bi s kože ogulili njen zaščitni hidrolipidni sloj, izberite nežno čistilno mleko, micelarno vodo ali trdi sindet. Ti izdelki ne smejo vsebovati površinsko aktivnih snovi in morajo imeti uravnoteženo pH vrednost, da spoštujejo naravno kislost kože.

2. korak: Navlažite kožo z minimalističnimi formulami

Popravite krhko zaščitno pregrado svoje občutljive kože s pomočjo vlažilne kreme z minimalistično formulo, saj izdelki, ki vsebujejo dišave, barvila in alergene, kot je nikelj, lahko sprožijo občutljivost kože. Neprepustna embalaža bo pomagala preprečiti onesnaženje in omogočila, da bo formula ostala varna. Prav tako bodite pozorni na najnovejše aktivne sestavine za pomiritev preobčutljivih živčnih končičev občutljive kože. Odkrijte  Toleriane Ultra.

3. korak: Izberite prilagojeno zaščito pred soncem in onesnaženjem

Izpostavljenost UV žarkom lahko dodatno poslabša občutke nelagodja občutljive kože in rdečico. Poskrbite, da prilagojena zaščita pred soncem postane del vaše vsakodnevne rutine. Poiščite lahke, tekoče teksture, da preprečite čezmerno drgnjenje, z zaščito vsaj SPF 30 pred žarki UVA/UVB. Najnaprednejše dermokozmetične rešitve ponujajo tudi teksture, »odporne proti onesnaženju«, ki preprečujejo, da bi se dražeči prah prilepil na kožo in sprožil oksidativni stres.

4. korak: Odkrijte ličila, ki so prilagojena potrebam občutljive kože

Ličila za izravnavanje polti z visoko stopnjo tolerance lahko koristijo občutljivi koži, ki je nagnjena k zardevanju in rdečici. BB in CC kreme, ki so preizkušene na občutljivi koži, so popolnoma primerne za uporabo, saj pomagajo obnoviti njeno zaščitno pregrado, mnoge pa ponujajo tudi dostojen zaščitni faktor SPF. Nekatere od najbolj avantgardnih formulacij na trgu vključujejo tudi aktivne sestavine proti rdečici, kot je Ambophenol, za takojšnjo in trajno izboljšanje tona kože.   

5. korak: Naj bo vaša prva pomoč na dosegu roke

S seboj nosite razpršilec termalne vode, kot je ta dragulj žepne velikosti, za hitro pomoč. Uporabite ga kadarkoli vaša koža potrebuje pomirjujoč učinek, ali da bi preprečili morebiten izbruh. Vzljubili boste njegovo pomirjujoče in hladilno delovanje po čiščenju ali intenzivni vadbi v telovadnici. Odkrijte  Termalna voda.

6. korak: Zjutraj se zbudite s pomirjeno kožo


Ali se vaša koža ob prebujanju zdi razdražljiva? Ni naključje, da številne ženske čutijo povečano občutljivost kože takoj zjutraj. Ponoči se občutljiva koža bori, da bi nevtralizirala proste radikale, ki se nakopičijo čez dan. Da bi bile stvari še slabše, se raven histamina – molekule, ki povzroča srbenje in rdečico – poveča, tik preden se zbudimo. Rezultat? Jutranja koža, ki ščemi, srbi in zbada, kot da ni spala niti za trenutek.
Da bi dezaktivirali to tiktakajočo časovno bombo draženja, pomirite svojo občutljivo kožo čez noč s posebnim dermokozmetičnim izdelkom za temeljito čiščenje prostih radikalov iz kože ter pomiritev vnetja in živčnih impulzov. Konec koncev si vsakdo zasluži, da se zbudi s svežim videzom in občutkom, tudi če ima občutljivo kožo! Odkrijte Toleriane Ultra nočna nega.

  • Facebook